Detingut per agredir al director d'un banc i destrossar la seu de Càritas

El noi es va presentar fet una fera als dos llocs dient que només li donaven papers que no li servien per obtenir ajudes

Els Mossos d'Esquadra han detingut un jove que va agredir el director d'una entitat bancària de Torroella de Montgrí (Baix Empordà) i va provocar destrosses tant en aquesta sucursal com a la seu de Càritas del municipi.

El noi, que té 27 anys i és de Gàmbia, es va presentar fet una fera als dos llocs, dient que sempre que hi anava a demanar ajuda només li donaven papers que no li servien per a res. A la sucursal, el jove va ferir el director a la cara amb una cadira i va destrossar un ordinador. I a la seu de Càritas, va donar una empenta a un treballador, va trencar dues cadires i també va fer malbé un altre ordinador.

Els agents el van detenir al mig del carrer per lesions i danys. Els fets van tenir lloc dijous passat a primera hora del matí. Pels voltants d'un quart de nou, el jove, un gambià de 27 anys que no té feina, es va presentar fet una fera a la seu de la sucursal bancària. El noi, que portava un document segellat per Càritas, gairebé no va ni deixar parlar el personal i en tot moment es va mostrar molt agressiu.

Segons deia, quan anava d'un lloc a l'altre a demanar ajuda, sempre li donaven papers que no li servien per a res. De cop i volta, el jove, va començar a destrossar els ordinadors de l'entitat. Entre d'altres, va esquerdar una pantalla i també va trencar un teclat.

El director de l'entitat, quan va sentir l'aldarull, va sortir del seu despatx per intentar calmar el jove. Com que el noi es mostrava molt agressiu, el director li va demanar reiteradament que marxés de l'entitat. Va ser aleshores quan el jove va arreplegar una cadira, el va colpejar i li va fer una ferida lleu a la cara.

Des d'aquí, el noi va anar directe cap a la seu que Càritas té al municipi, situada al carrer Sant Genís. El jove va entrar cridant al local, va empènyer un dels treballadors, va destrossar dues cadires i també va fer malbé un ordinador.

Al cap de poca estona que marxés, els Mossos d'Esquadra el van poder localitzar al mig del carrer. De fet, els agents ja el buscaven perquè havien rebut trucades tant del banc com de Càritas alertant-los dels fets. Mentre l'escorcollaven, el noi -que no duia cap mena de documentació- no va deixar de mostrar-se violent en tot moment.

El jove gambià, que viu a Torroella de Montgrí, va quedar detingut per una falta de danys, un delicte de lesions i un altre de violació de domicili jurídic. L'endemà, el divendres 7 de juny, va passar a disposició al jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de la Bisbal d'Empordà. Després de prendre-li declaració, el jutge el va deixar en llibertat amb càrrecs.