Els Amics de Sant Aniol d'Aguja emulen a Hugh Grant

Van carregar 1.000 quilos de ciment i 400 quilos de sorra per reconstruir el refugi

L'any 1995 un llargmetratge britànic va irrompre a les pantalles sense èxit fora de les fronteres del Regne Unit. Sota el títol "The englishman who went up a hill but came down a mountain" (L'anglès que va pujar un turó però va baixar una muntanya), Hugh Grant es trobava davant un poble que creia tenir l'única muntanya de tota Gal·les; Ffynnon Garw.

La seva feina era mesurar l'alçada de la mateixa per cartografiar la zona i enviar els plànols a l'exèrcit britànic (l'acció té lloc el 1917). La gran decepció arriba quan descobreixen que per poc no mesura 1.000 peus així que tots els veïns (amb l'ajuda de Grant) comencen a carregar sorra fins al cim del turó per tal d'arribar a l'alçada reglamentària i que, d'aquesta manera, passi a convertir-se en una muntanya.

Ahir, una vuitantena d'Amics de Sant Aniol d'Aguja de Montagut i Oix (Garrotxa) van carregar 1.000 quilos de ciment, 400 quilos de sorra i material de construcció fins al refugi homònim emulant els veïns gal·lesos del film britànic. L'objectiu, en aquest cas, és reconstruir l'edifici pujant el material necessari de forma ecològica, sense contaminar el medi ambient.

La pràctica, que porta per nom "helicòptering", ha estat realitzada per membres de l'entitat i voluntaris que han caminat una hora per camins de terra fins arribar al refugi. Amb tot, esperen que els treballs de reconstrucció es puguin iniciar d'aquí a trenta dies i s'allarguin per un termini de tres mesos.