Empat intranscendent abans d'anar a Alcorcón

El Girona tanca la millor fase regular de la seva història pensant en el play-off d'ascens

Empat insignificant entre Girona i Reial Madrid Castilla. Ion Vélez, titular, ha estat el golejador blanc-i-vermell, aconseguint la seva segona diana de la temporada. Els de Rubi tanquen la lliga regular com a quarts classificats, amb 71 punts. El rival de la primera eliminatòria serà l’Alcorcón, que ha certificat el cinquè lloc golejant el Sabadell al Santo Domingo (4-0). L’anada d’aquesta semifinal es disputarà dimecres vinent en terres madrilenyes (20:00h), i la tornada serà dissabte a Montilivi (19:00h). L’altra eliminatòria serà entre Las Palmas i Almeria. Els andalusos han caigut per la mínima a El Madrigal (1-0), perdent l’ascens directe en mans del Vila-real.  
 
La millor afició de Segona

Tot i que el club va anunciar dijous que les entrades estaven exhaurides, l’Estadi avui no era ple. La intranscendència del matx de cara la classificació, el mal temps al llarg del matí i el fet que molts socis no hagin alliberat les seves localitats ha provocat que les grades no presentessin el gran ambient de les últimes jornades. 6.903 espectadors han estat testimonis de l’entrega del guardó‘jugador número 12’, lliurat per la Lliga de Futbol Professional (LFP) i Aficiones Unidas, que premia el treball de penyes i afició en favor del respecte, la tolerància i el joc net.
 
Un onze farcit de suplents

Amb el play-off d’ascens al punt de mira, Rubi ha deixat fora de la convocatòria fins a nou jugadors: els lesionats de llarga durada Benja i Garmendia, els que estan tocats físicament –Acuña, Migue i Toni Moral-, els que podrien perdre’s el proper partit per acumulació de targetes –Tébar i Richy- i els que, tot i estar en plenes condicions, acumulen molts minuts a les seves cames –Felipe i Moisés Hurtado-. De la mateixa manera, Luso, Jose i Bordas s’han quedat a la banqueta al costat de Becerra i Jandro. El ‘violinista’ de Mieres s’ha tornat a vestir de curt després de nou partits sense fer-ho.
 
L’onze inicial, capitanejat per Mallo, presentava moltes cares que no acostumen a sortir d’inici, com són les de Txiki, Juncà, Pere Pons, Kitoko, Juanlu, Eloi o Ion Vélez. Un onze farcit de suplents amb la gran sorpresa del jove Carles Mas, central del filial, que avui debutava a la categoria de plata al costat de Chus Herrero.  Moltes baixes al conjunt gironí però també al filial madridista, que ha saltat a Montilivi mancat d’estrelles, compromeses amb les seves respectives seleccions internacionals sub-21, sub-20 i sub-19.
 
Primer temps descafeïnat, en què el Castilla ha dominat la possessió però sense aportar cap mena de perill sobre la porteria de Dani Mallo. Les ocasions més clares per part gironina han arribat de la mà de Juanlu al minut 6 i Eloi al 22’, ambdues des de fora l’àrea i que el porter Pacheco ha pogut aturar. El perill madridista no ha aparegut fins tres minuts abans del descans. Mallo li ha guanyat el mà a mà a Casemiro; seguidament, l’àrbitre ha xiulat falta sobre el gallec quan la pilota encara estava en joc.   
 
L’alegria només dura un minut

Ovació per Jandro quan ha substituït a Juanlu al minut 52. El de Mieres portava dos mesos i una setmana sense trepitjar el terreny de joc. La gran alegria de la tarda ha arribat al 60’, quan una passada en profunditat d’Eloi ha acabat en peus d’Ion Vélez, que després de sortejar Pacheco ha empès l’esfèrica al fons de la xarxa. Esclat de joia col·lectiva per la segona diana del navarrès aquesta temporada, un futbolista castigat per les lesions i amb escassa presència durant l’any.
 
La reacció madridista ha estat instantània, i tan sols un minut després un cacau de Lucas s’encastava al travesser. El rebot ha caigut sobre Óscar Plano, que amb el cap posava la igualada. Poc li ha faltat al conjunt blanc ampliar el marcador, quan el mateix davanter no ha arribat a una centrada interior que s’ha passejat per l’àrea petita, en un possible penal comès per Txiki que el col·legiat no ha assenyalat. Abans ho havia intentat Jofre amb una falta directa, que Pacheco ha blocat sense problemes
 
Kitoko torna a lesionar-se

La notícia més trista, que ha deixat imatges com la de Mallo clamant al cel, ha estat la lesió de Ritchie Kitoko. El congolès, que tot just disputava el seu segon partit com a titular, s’ha passat gran part de la temporada a la infermeria, ressentit d’un genoll que no acaba de fer net. Al 78’ s’ha vist obligat a demanar el canvi. Luso ha entrat al seu lloc.

A només un minut pel final Mallo ha blocat amb solvència un cacau de Sobrino, que hauria significat el gol de la victòria visitant. Eloi ha respost amb un xut un pèl enlairat. Al final, empat just que deixa el Girona com a quart classificat, en la millor temporada de la seva història. Un empat intranscendent que dóna peu a la fase més decisiva dels 83 anys del club blanc-i-vermell. El repte de la Primera Divisió comença dimecres a l’Estadi Santo Domingo d’Alcorcón.


FITXA TÈCNICA:                                                                                                      
GIRONA FC: Mallo; Txiki, Carles Mas, Chus Herrero, Juncà; Pere Pons, Kitoko (Luso, 78‘); Juanlu (Jandro, 52’), Eloi, Jofre (Bordas, 71‘); Ion Velez. 
REAL MADRID CASTILLA CF: Pacheco; Fabinho, Iván, Casemiro, Casado; Mosquera, Álex Fernández (Mascarell, 68‘);  Quini (Sobrino, 58‘), Borja García, Lucas Vázquez; Óscar Plano (Juanfran, 76’).
GOLS:Ion Vélez: 1-0 (minut 60); Óscar Plano: 1-1 (minut 61).  
ÀRBITRE: José María Sánchez Martínez (Comitè Murcià). Ha ensenyat targeta groga als locals Txiki (31’), Jofre (69’) i Eloi (93’), i als visitants Álex Fernández (05’) i Iván (65’).
INCIDÈNCIES: Partit corresponent a la 42ª jornada de la Lliga Adelante de la temporada 2012/2013, disputat a l’Estadi de Montilivi davant 6.903 espectadors. L’afició ha rebut el premi ‘jugador número 12’ a peu de gespa, com a millor afició de Segona Divisió segons la LFP i Aficiones Unidas.