Rescaten un noi que havia quedat atrapat a les roques buscant l'encenedor

Els bombers també han treballat en un incendi d'un habitatge a Girona

Un noi de 16 anys ha hagut de ser rescatat d'entre les roques del passeig s'Abanell de Blanes (Selva) aquesta tarda de dissabte després d'haver quedat atrapat sota unes pedres mentre buscava el seu encenedor. El jove, veí del poble, intentava recuperar l'encenedor que se li havia caigut quan, de sobte, no s'ha pogut moure perquè havia quedat amb una cama i el coll doblegats entre les pedres.

Els Bombers han intentat treure'l amb unes brides sense èxit i ha estat necessària l'ajuda d'una grua de grans dimensions per retirar les roques. Els Bombers també han treballat en el rescat d'un submarinista ferit que no podia sortir de l'aigua a Tossa de Mar i una persona accidentada a Sant Feliu de Guíxols.

El jove ha patit lleus contusions i ha estat traslladat a l'hospital comarcal de Blanes per revisar que no tingués cap ferida més greu. En aquest rescat han treballat tres dotacions dels Bombers de la Generalitat, un helicòpter amb membres del Grup d'Actuacions Especials (GRAE) i del Grup d'Emergències Mèdiques (GEM), deu agents de la Policia Local de Blanes, efectius dels Mossos d'Esquadra i del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).


Imatge de Jordi Gallardo

Per poder treure el jove d'entre les roques ha calgut un camió amb ploma dels Bombers de grans dimensions per retirar una de les pedres que pesava 200 quilograms. Els fets han succeït a quarts de sis de la tarda a l'últim tram del passeig S'Abanell de Blanes, prop de la zona dels càmpings.

L'operatiu de rescat s'ha donat per conclòs pels volts de les vuit del vespre, quan les dotacions  d'emergència i el públic congregat s'han anat retirant del lloc dels fets.

Submarinista accidentat a Tossa de Mar

Paral·lelament a aquest rescat, els Bombers han rebut un altre avís d'un submarinista que accidentat a les roques de la platja el Codolar de Tossa de Mar. L'home havia patit una ferida al braç i no podia sortir de l'aigua. Fins al lloc dels fets s'han desplaçat efectius del GRAE subaquàtic, un helicòpter, dues dotacions terrestres de suport i la Policia Local. Els bombers han pogut rescatar a l'home que, tot seguit, ha estat traslladat a l'hospital de Blanes amb un pronòstic ferit menys greu.

No podia sortir de la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols

Finalment, al voltant de les set de la tarda, els bombers han hagut de rescatar una persona que no podia sortir de la via ferrada de Sant Feliu de Guíxols. En aquest servei s'han mobilitzat efectius del GRAE i del GEM amb helicòpter. Al lloc també hi ha actuat efectius dels Mossos d'Esquadra, la Policia Local del poble i del SEM. La via ferrada s'havia obert al públic recentment després que fou tancada pels accidents que s'hi produïen.