Palafrugell manté el servei gratuït d'autobús per arribar fins les havaneres d'aquest dissabte

Unirà plaça Europa amb rambla President Josep Tarradellas

La plaça del Port Bo acollirà aquest dissabte la 56a edició de La Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. Com cada any, l’Institut de Promoció Econòmica (IPEP) ha organitzat un servei gratuït d’autobús, per fer el trajecte entre Palafrugell i Calella de Palafrugell.

La parada a Palafrugell estarà ubicada a la plaça Europa (sense marquesina a la mateixa vorera del supermercat Lidl), mentre que la de Calella de Palafrugell s’ubicarà a la rambla del President Josep Tarradellas. Els usuaris de l’autobús podran estacionar el seu vehicle a l’aparcament de l’inici de l’autovia, a l’avinguda Josep Vergés i Matas de Palafrugell, a dos minuts de distància a peu de la parada d’autobús.

El servei estarà operatiu entre les 5 de la tarda i 2/4 d’11 de la nit del dissabte 1 de juliol i entre la mitja nit i 2/4 de 2 de la matinada de diumenge 2 de juliol. La freqüència de pas serà d’aproximadament cada 15 minuts, tot i que això dependrà del trànsit que hi hagi durant cada trajecte.

D’altra banda també hi ha disponible un servei privat de taxi, amb preus que oscil·len entre els 20 i els 25 euros. El servei es pot sol·licitar trucant al 972 30 07 61, uns 20 minuts abans (no es poden fer reserves). En el cas dels vehicles adaptats a persones amb mobilitat reduïda, el servei s’ha de sol·licitar amb antelació trucant als telèfons 972 30 00 23 o 972 61 22 22.

La Cantada d’Havaneres

La 56a Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell comptarà amb les actuacions de la cantant i actriu Elena Gadel, Barca de Mitjana de Premià de Mar, Els Pescadors de l’Escala i Port Bo de Calella de Palafrugell.

Com ja és habitual, la Cantada es podrà seguir en directe a través de les pantalles gegants que s’han instal·lat a la platja del Canadell (Calella de Palafrugell), platja del Port Pelegrí (Calella de Palafrugell), plaça Nova (Palafrugell) i a la platja de Llafranc. També es podrà gaudir de l’esdeveniment en directe a través de Televisió de Catalunya i, en una retransmissió conjunta a Ràdio Palafrugell (107.8 FM) i Ràdio Capital i a les seves xarxes socials.

Un cop finalitzada La Cantada, la festa i l’ambient mariner continuarà amb els “Concerts de prop” a alguns dels locals de Calella de Palafrugell. La Cantada d’Havaneres de Calella de Palafrugell està organitzada per l’Institut de Promoció Econòmica i compta amb el suport de la Diputació de Girona i Caixabank.

Preàmbul a La Cantada

Enguany, com a preàmbul de la tradicional Cantada, l’IPEP, l’Associació de Veïns i Amics de Calella i la Fundació Ernest Morató, de forma conjunta han organitzat, el divendres 30 de juny, a l’església de Calella una vetllada dedicada a l’havanera lírica amb el títol de “Denominació d’origen, Havaneres d’anada i tornada”.

Amb el recital “Denominació d’origen, Havaneres d’anada i tornada”, la soprano palafrugellenca Indira Ferrer, el director del grup Port Bo i guitarra rítmica, Carles Casanovas, i Mauri Campos, guitarra solista i arranjador xilè, convidaran als espectadors a fer un viatge musical per Cuba, Mèxic, Xile, Espanya i Catalunya a través de la havanera lírica.