Girona presenta dues propostes per millorar l'accés físic i digital a les hortes de Santa Eugènia

Els documents parteixen d'un procés participatiu i ofereixen millores, entre d'altres coses, millores de l'espai

L'Ajuntament de Girona ha presentat dues propostes per tal de millorar l'accessibilitat tant física com digital a les hortes de Santa Eugènia. Es tracta de dos documents que parteixen de processos participatius amb ciutadans, la majoria pertanyents a la Taula pel dret a l'accessibilitat, la Fundació Drissa i la Fundació Ramon Noguera.

Les propostes ofereixen d'una banda la millora de l'espai físic de les hortes per tal que tothom qui ho desitgi pugui ser-ne usuari. En aquest sentit, s'ha treballat amb l'arquitecte Pau Vila, que ha estat l'encarregat de dissenyar una proposta que s'ha batejat com a 'Camins verds accessibles'. Un treball que Vila ha preparat a partir de la participació de molts veïns.

La idea és aconseguir que les hortes de Santa Eugènia siguin un entorn inclusiu que garanteixi el gaudi de totes les persones el visitin. Per això, s’ha entès l’accessibilitat en sentit "ampli" tenint en compte la mobilitat, la seguretat o la interpretació.

D'altra banda, també s'ha treballat en un document que ofereixi eines digitals als veïns. En concret, es tracta d'una guia per a l’edició i publicació de recursos digitals. Tot plegat, destinat a públics de diferents edats, orígens.

La vicealcaldessa de Girona, Gemma Geis, destaca que l’accessibilitat no està subjecta a una condició individual, sinó que es tracta "d’una condició imposada per l’entorn i els elements que el configuren". Geis ha explicat que es tracta d'una proposta que el que busca és "aconseguir un territori saludable, inclusiu per a tota la ciutadania i població visitant".

Aquesta iniciativa s'emmarca en el Pla de Sostenibilitat Turística en Destinació 'Menja’t Girona' i está finançat a través del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència (PRTR) del govern espanyol i a través de fons europeus NextGenerationEU.