Blanes defineix el nou cartipàs amb tres dedicacions exclusives i set tinències d'alcaldia

L'organigrama es presentarà públicament en el ple de demà

L’alcalde de Blanes (Selva), Jordi Hernández Martínez, ha signat el decret que defineix el nou cartipàs municipal pel mandat 2023-2027. El nou govern està constituït per onze regidors de quatre grups municipals: PSC (6 representants), JxB (3 representants), Grup Blanes (1 representant) i Blanes, Sí (1 representant).

El nou cartipàs es presentarà públicament en la sessió plenària convocada per demà. Hernández ha destacat el bon clima de treball que s’ha establert i assegura que ja s’estan definint les primeres línies de treball amb el personal municipal per endegar nous projectes.

En aquest sentit, el batlle ha remarcat: “Afrontem aquesta tasca amb la lògica il·lusió de començar una nova etapa que esperem doni molts fruits positius per a Blanes, sense renunciar a seguir sumant consensos, i buscant també la complicitat de la ciutadania”.

Respecte la distribució de les delegacions que configuren el cartipàs, a banda de les responsabilitats que s’ha reservat l’alcalde, hi ha set tinents d’alcaldes i tres regidors i regidores amb delegació de funcions. D’aquests càrrecs, n’hi haurà tres amb dedicació exclusiva: l’alcalde de Blanes, així com les regidores Estefanía Romero i Javier López.

Nou cartipàs

L’alcalde s’ha reservat l’Àrea de Seguretat Ciutadana (Policia Local i Protecció Civil); Urbanisme, Serveis Jurídics i Comunicació Institucional. Pel que fa a la resta de regidories, la distribució és la següent:

  • 1er Tinent d’alcalde – Joan Felip i Furés (JxB): Promoció de la Ciutat, Turisme, Comerç i Empresa.
  • 2on Tinent d’alcalde – Jordi Calvet San José (PSC): Hisenda, Recursos Humans, Recursos Tecnològics, Cultura i Ràdio Blanes.
  • 3er Tinent d’alcalde – Rosa Aladern i Gusi (Grup Blanes): Enginyeria, Activitats, Habitatge i Salut.
  • 4rt Tinent d’alcalde – Gloria Agudo Román (PSC): Acció Social i Educació
  • 5è Tinent d’alcalde – Mario Ros (Blanes, Sí): Polítiques d’Igualtat, Nova Ciutadania i Solidaritat, i Gent Gran.
  • 6è Tinent d’alcalde – Quique Pérez Guardiola (PSC): Festes, Transports Urà i Taxis, i Cementiris.
  • 7è Tinent d’alcalde – Jaume Frigola Bourlon (JxB): Medi Ambient, Parcs i Jardins i Mobilitat.
  • Regidora Mònica Rabassa (JxB): Esports i Arxiu Municipal.
  • Regidor Javier López Juárez (PSC): Serveis Municipals (inclou brigades, abastament i sanejament d’aigua, residus, via pública i mercats).
  • Regidora Estefanía Romero Asensio (PSC): Participació Ciutadana, Joventut, Biblioteca, Benestar Animal i Oficina de Català.