Blanes finalitza la primera fase de reforma de l'avinguda Vila de Madrid

Els treballs han costat 2,6 MEUR

Blanes (Selva) ha finalitzat la primera fase de les obres a l'Avinguda Vila de Madrid es van iniciar el passat mes d'octubre i recupera així una de les arteries principals a la zona turística del municipi situada al barri dels Pins.

Els treballs han tingut un cost de 2,6 milions d'euros (MEUR) i s'han centrat en el tram comprès entre la cruïlla amb l’Avinguda Mediterrània fins l'encreuament amb el Carrer Enric Morera, on s’ha reordenat la distribució de carrils, s’han eixamplat les voreres, i s’ha introduït un carril bici per sentit.

També s’ha instal·lat un nou enllumenat i mobiliari urbà, destacant en aquest sentit dos "bancs intel·ligents" on es poden recarregar telèfons mòbils i dispositius electrònics. D’altra banda, queda pendent de plantar l’arbrat que no es farà fins que no finalitzi el període de restriccions per sequera.

Tot i que avui s’ha recuperat el trànsit rodat a l’Avinguda Vila de Madrid, la circulació alternativa que es va posar en marxa la passada tardor per facilitar el trànsit a la zona es mantindrà. La Policia Local de Blanes –responsable de dissenyar la circulació alternativa- ha decidit que sigui així perquè tot just d’aquí a uns mesos està previst que comencin les obres de la segona fase del projecte de remodelació.

Els treballs de la segona fase del projecte està previst que comencin abans de finals d’any, i abastaran el tram comprès entre els carrers Enric Morera i Mercè Rodoreda, amb un cost de 1,86 MEUR.

Més endavant s’haurà de fer la tercera i darrera fase del projecte, amb una inversió de 3,180 MEUR que anirà des del Carrer Mercè Rodoreda fins el final del vial, que dóna a la platja que voreja la desembocadura del riu la Tordera.