El Govern nega que Aragonès formi part de la Fundació Princesa de Girona

El president de la Generalitat apareix a l'entitat com a vicepresident d'honor

El president de la Generalitat, Pere Aragonès (ERC), no ha "acceptat mai" ni tampoc "vol ocupar" la vicepresidència honorífica de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi). En resposta a la carta que la Coordinadora Antimonàrquica de les comarques gironines ha adreçat a Aragonès, demanant-li que rebutgi el càrrec, fonts de Presidència assenyalen que el seu republicanisme "és conegut" i, per extensió, "el seu posicionament cap a la monarquia".

Des del Govern subratllen que Aragonès "no ha tingut ni tindrà" relació amb la FPdGi, i que tampoc ha pres part a cap dels actes que ha organitzat. Afegeixen que d'ençà que l'expresident Torra va renunciar a la vicepresidència honorífica, "no s'ha fet cap canvi" ni s'ha mantingut "cap relació" amb la Fundació.

La Coordinadora Antimonàrquica de les comarques gironines havia adreçat una carta a Aragonès demanant-li que rebutgés el càrrec de vicepresident honorífic de la FPdGi (que segons l'organigrama de la Fundació, li correspon al president de la Generalitat). A l'escrit, la plataforma l'instava a fer el mateix que l'expresident Torra i apartar-se d'una "institució que pretén blanquejar una monarquia borbònica corrupta i hereva del franquisme".

En resposta a l'escrit, fonts de Presidència asseguren que Aragonès no ha de rebutjar cap càrrec dins la FPdGi. Perquè de fet, no l'ha ocupat mai. "El president no ha acceptat mai ni vol ocupar la vicepresidència honorífica de la Fundació; ni tan sols ha estat informat sobre aquesta qüestió per part de l'entitat", expliquen des de Govern.

"És conegut el republicanisme del president, i per tant el seu posicionament respecte a la monarquia", subratllen les mateixes fonts. Presidència, a més, assegura que Pere Aragonès "no ha tingut en cap moment, ni tindrà, relació amb aquesta fundació". I insisteixen que, com a exemple, mai el president ha participat en cap dels actes de la FPdGi.

De fet, d'ençà que va ser investit 132è president de la Generalitat, ni Aragonès ni cap membre del Govern han assistit a l'entrega dels premis anuals que lliura la Fundació (i que en les darreres edicions s'han traslladat a Barcelona). En aquest sentit, des de Presidència expliquen que d'ençà que l'expresident Quim Torra va renunciar a la vicepresidència d'honor de la FPdGi, "no s'ha fet cap canvi al respecte, no s'ha mantingut cap més relació, ni ens han convocat ni s'ha participat en cap reunió del Patronat" de l'entitat.