Palamós presenta un cartipàs amb cinc tinències d'alcaldia compartides entre ERC i PSC

Els republicans es queden Urbanisme, Acció Social, Cultura i els socialistes Seguretat, Habitatge i Ensenyament

L'alcalde de Palamós (Baix Empordà), Lluís Puig, ha presentat el nou cartipàs per al mandat 2023-2027 que comptarà amb cinc tinències d'alcaldia, dos per al PSC i tres per a ERC, a banda de l'alcaldia. La socialista Raquel Gallego serà la primera tinent d'alcalde i Josep Coll el tercer.

Per la banda dels republicans, Maria Puig serà segona tinenta, Antoni Bachiller, quart i Núria Botellé, cinquena. En un comunicat, el nou govern local ha definit també les àrees que dirigirà cada regidor. L'alcalde es quedarà Urbanisme, Obra Pública, Activitats, Serveis Jurídics, Acció Social, Immigració i Ciutadania. Per la seva banda, el PSC s'encarregarà d'Habitatge, Seguretat i Mobilitat, Recursos Humans i Ensenyament, entre d'altres.

La primera tinenta d'alcalde, Raquel Gallego, dirigirà Seguretat i Mobilitat, Protecció Civil, Habitatge, Brigada, Cementiris i l'emissora municipal. El socialista Josep Coll s'ocuparà de Recursos Humans i Organització, Atenció Ciutadana, Transparència, Noves Tecnologies, Esports i Via Pública. Per últim, la regidora Yolanda Aguilar gestionarà Ensenyament, Ciutat Educadora, Gent Gran i Igualtat.

Per la banda dels republicans, Maria Puig serà regidora de Patrimoni Marítim i Local, Arxiu, Medi Ambient, Neteja i Residus, Salut Pública, Platges i Entorn Natural. El quart tinent d'alcalde de Palamós, Antoni Bachiller, gestionarà Promoció Econòmica, Turisme, Comerç, Empresa i Fires i Mercats. La cinquena tinenta, Núria Botellé, serà la responsable de Cultura, Biblioteca, Participació Ciutadana i Comunicació i el regidor Eduard Riera serà regidor de Serveis Econòmics, Joventut, Solidaritat i Cooperació.

A banda de presentar el cartipàs municipal, els membres del govern local també han presentat els reptes que volen abordar aquest mandat. Es tracta de cinc punts en què es destaca l'impuls de polítiques ple benestar i una vida saludable, la promoció del municipi com a referent de turisme sostenible, treballaran per adaptar la mobilitat i la via pública a les necessitats actual i impulsaran la renovació d'equipaments estratègics i una nova recollida de residus.

En aquest acord es preveu revisar els eixos estratègics el 2025, a mig mandat, i adaptar-los a noves realitats que hi hagi al municipi. Per altra banda, les dues formacions han establert diversos mecanismes per garantir la comunicació entre ERC i el PSC que ajudi a coordinar l'equip.