Els assaltants de Llagostera van lligar de mans i peus les víctimes

També van colpejar al masover i es van emportar diners

Els cinc lladres que aquesta passada nit han assaltat una casa a Llagostera (Gironès) van colpejar amb duresa el masover, que ha necessitat rebre atenció mèdica. Els assaltants van entrar al mas pels voltants de les onze de la nit. Al seu interior, en aquells moments hi havia els propietaris -un matrimoni- i l'home que els ajuda a portar la finca. Els lladres van colpejar els dos homes i els van lligar a tots tres de mans i peus. Poc després, a la casa hi va arribar la dona del masover, a qui els assaltants també van immobilitzar. Tot i que de moment no ha transcendit el botí que es van endur, sí que se sap que els lladres van arreplegar diners i que es van endur una bicicleta.

L'assalt en aquesta casa aïllada de Llagostera va tenir lloc pels voltants de les onze de la nit. Els cinc lladres, que parlaven amb accent magrebí, van irrompre a la masia aprofitant la foscor. Segons ha explicat l'alcalde, Fermí Santamaria, els Mossos d'Esquadra investiguen de quina manera els lladres es van esmunyir dins la finca.


"Una de les façanes de la casa dóna a la carretera C-35 i, per la part del darrere, hi ha una zona boscosa", ha indicat Santamaria. Quan els lladres van entrar al 'Mas Boada', al seu interior hi havia dos homes (l'amo i el masover) i una dona, la mestressa de la casa. Els cinc assaltants van colpejar els dos homes, sobretot el masover. De fet, l'home va necessitar rebre atenció mèdica després de l'assalt.

Mentre els lladres estaven a l'interior de la casa, va arribar la dona del masover, a qui també van reduir i lligar de mans i peus. Després d'immobilitzar les quatre víctimes (inicialment, s'havia dit que eren tres), els lladres van arreplegar diners i van regirar l'habitatge a la recerca d'objectes de valor.

Tot i que no se sap quin botí es van emportar del 'Mas Boada, segons ha explicat l'alcalde, sí que les víctimes els van veure marxar amb una de les bicicletes que hi ha a la casa. Tan bon punt els propietaris i els masovers es van poder deslligar, van donar l'alerta a la policia.

Els Mossos d'Esquadra, que s'han fet càrrec de la investigació, han anat fins a la finca per intentar localitzar empremtes o proves que els puguin servir per identificar els assaltants.

Segon assalt en dues setmanes

Precisament, la setmana passada Llagostera també va ser l'escenari d'un altre assalt. En aquest cas, al bell mig del poble, en una casa situada al número 11 carrer Sant Pere.

Dimecres a la tarda, l'anciana de 77 any que viu en aquest habitatge van sentir com trucaven a la porta i va obrir. A fora hi havia tres homes que li van demanar d'anar a veure un habitatge que ha posat a lloguer.

Quan la dona va anar a buscar les claus, els assaltants -que actuaven a cara descoberta- se li van abraonar i li van tapar el cap amb una bossa de roba, que van subjectar amb cinta adhesiva. A més, també van colpejar l'anciana. Mentre la dona demanava auxili als veïns i s'intentava treure la bossa, els lladres van regirar l'habitatge i es van emportar algunes joies.