Presó pels violadors d'una menor a Lloret de Mar el 2011

Els dos processats van aprofitar que la víctima anava beguda

L'Audiència ha condemnat a penes de 9 i 13 anys i mig de presó els dos joves que van violar una turista menor d'edat a la platja de Lloret de Mar (Selva). La sentència considera provat que els processats, Issam el Arabi i Jamel Belrhitri, van aprofitar que la noia anava beguda per arrossegar-la fins a la sorra i allà abusar d'ella. Els fets van tenir lloc la matinada de l'1 d'octubre del 2011.

Tot i que la víctima no es va presentar a judici, el tribunal condemna els dos joves basant-se en les declaracions dels policies que els van enxampar. En el cas d'el Arabi, la condemna és de 13 anys i mig de presó per un delicte de violació, mentre que la pena per a Belhitri és de 9 anys per una temptativa. Els fets que ara s'han sentenciat van tenir lloc la matinada de l'1 d'octubre del 2011. Aquella nit, els dos acusats -que passaven uns dies de vacances a Lloret- havien sortit de festa. Pels voltants de les cinc, els joves van conèixer la víctima a les portes de la discoteca 'Zoo', situada a l'avinguda Just Marlès.

La noia, una turista anglesa de 17 anys, anava molt beguda. Aprofitant-se de la situació, com recull la sentència, els dos nois van decidir abusar d'ella. Per això, la van arrossegar cap a la platja i la van llançar damunt la sorra, en una zona on tots tres quedaven mig amagats per unes tumbones.

Aleshores, el Arabi -que ara té 24 anys- s'hi va estirar al damunt, li va abaixar la roba i la va penetrar vaginalment, tot i que la jove "forcejava i li donava cops de puny a l'esquena" per impedir-ho. Per la seva banda, Belhitri, de 23 anys, va intentar que la menor li fes una fel·lació.

En aquell moment, dos mossos a qui un testimoni havia alertat, van arribar a l'indret i van sorprendre els acusats. D'ençà d'aleshores, tant el Arabi com Belhitri es trobaven empresonats per aquest cas.

Declaracions dels policies

Tot i que la víctima no es va presentar a judici, l'Audiència de Girona en té prou amb les declaracions dels dos policies per condemnar els acusats. Davant del tribunal, els dos mossos van relatar com un testimoni els va alertar que havia vist dos joves arrossegant una noia cap a la sorra.

Pensant-se que es podria tractar d'una violació, els agents es van endinsar a la platja i, al darrere de les tumbones, van sorprendre els acusats abusant sexualment de la víctima, que demanava auxili a crits. L'Audiència de Girona recull que el relat dels dos mossos és "concloent" per condemnar els dos processats.

La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Sonia Losada, també rebutja una de les tesis de la defensa, que demanava l'absolució basant-se en què les restes d'ADN que es van trobar a la vagina de la víctima no corresponien a cap dels acusats (sinó a un tercer). "Tot i en aquells supòsits en què hi ha hagut penetració, no necessàriament ha d'haver-hi material genètic masculí de l'autor a la vagina", recull l'Audiència.

Per això, la Secció Tercera condemna el Arabi a 13 anys i mig de presó per un delicte de violació, i Belhitri a 9 anys per una temptativa (perquè no va aconseguir el seu propòsit que la menor li fes una fel·lació). La sentència no és ferma i, en un termini de cinc dies, es pot interposar recurs davant del Tribunal Suprem.