Jutgen dos acusats de violar una menor a la platja de Lloret

Els Mossos d'Esquadra van enxampar els dos processats 'in fraganti' però les proves d'ADN no els incriminen

Els dos joves, d'origen francès, s'enfronten a una condemna de 15 anys de presó cadascun per un delicte d'agressió sexual amb accés carnal i del subtipus agreujat perquè van actuar conjuntament. Segons la fiscalia, Issam al-A i Jamel B. van aprofitar que la noia, una anglesa de 17 anys que passava uns dies de vacances a Lloret de Mar, estava sola i anava molt beguda per endur-se-la a la platja i violar-la.

La noia, que no ha comparegut el judici, va explicar davant el jutjat d'instrucció que tres homes la van arrossegar primer fins a un carreró i després fins a la platja. La víctima no recordava bona part dels fets perquè anava molt beguda, però va explicar que li parlaven en un idioma que ella no entenia i que, un cop van aconseguir dur-la a la platja, la van obligar a estirar-se a terra, li van abaixar els pantalons i un d'ells la va penetrar.

En aquell moment van arribar dos agents dels Mossos d'Esquadra que van enxampar els dos processats amb els pantalons abaixats i els van detenir. A un d'ells el van trobar estirat sobre la víctima mentre que l'altre intentava introduir-li el penis a la boca per forçar-la a fer-li una fel·lació.

Tot i que la noia recorda un tercer implicat i que el testimoni que va avisar la policia perquè va veure com els joves se l'enduien per la força tampoc té clar si eren dos o tres atacants, a la banqueta dels acusats s'hi asseuen dos joves que han estat en presó provisional des que els van detenir.

Els joves han negat les acusacions i han explicat que cap a les 5 de la matinada de l'1 d'octubre del 2011 van conèixer la noia a les portes de la discoteca Zoo. Acusats i víctima van començar a parlar i, plegats, van decidir anar fins al lloc on els processats tenien aparcat el cotxe per controlar que no hagués patit cap desperfecte. Després, els tres van anar fins a la platja.

"La noia i el meu amic es van asseure a un mur i jo em vaig separar uns cinc metres per orinar", ha explicat un dels processats. L'altre, ha explicat que llavors van veure aparèixer la policia i la noia "inexplicablement" es va posar a cridar. "Em van colpejar i ens van detenir", ha explicat l'acusat que assegura que no sap per què la noia, a qui no coneixien d'abans, "es podria haver inventat aquesta història".

El jove que va alertar la policia ha explicat al judici que la noia anava completament beguda, que pràcticament no podia ni caminar, i que els agressors la van arrossegar per la força. "Primer es van parar al carreró i li van abaixar els pantalons, però com que passava gent van marxar d'allà i van anar a la platja", ha explicat el testimoni que relata que després van amagar la noia darrere una pila d'hamaques per evitar que els descobrissin des del passeig.

Les restes d'ADN trobades a la víctima no es corresponen amb cap dels processats. Els dos joves s'enfronten inicialment a 15 anys de presó cadascun mentre que els lletrats de la defensa demanen que els absolguin.