Blanes parteix el Concurs de Focs per no coincidir amb les eleccions del 23-J

La mostra pirotècnica es farà el 21 i 22 i del 24 al 26 de juliol

L'Ajuntament de Blanes (Selva) ha modificat el calendari previst pel 51è Concurs Internacional de Focs d'Artifici que cada any es fa durant la festa major per no coincidir amb la jornada electoral del 23-J.

En un inici, estava previst fer-ho del 22 al 26 de juliol, però la Policia Local i Protecció Civil han decidit partir-ho en dues tandes. La primera serà el 21 i el 22 de juliol, durant la jornada electoral es farà una pausa i el concurs es reprendrà el 24 de juliol fins el 26, dia de Santa Anna que és la patrona del municipi.

Pel que fa a la festa major, la comissió està valorant quins actes es modifiquen. Un d'ells segurament serà el correfoc ja que en els últims anys es feia coincidir amb el primer diumenge de la festa.

El Concurs Internacional de Focs d'Artifici que es fa a Blanes compta amb un pla de seguretat i emergències que implica la mobilització de prop de 300 efectius entre agents de policia, bombers, protecció civil, sanitaris i equips de suport. Aquest volum de mobilització feia impossible que es pogués compaginar amb el desplegament necessari que cal garantir en una jornada electoral.

Per aquest motiu, els cossos de seguretat locals han apostat per suspendre la jornada del concurs durant el 23 de juliol i dividir la mostra en dues parts. En aquesta edició del concurs hi haurà tres companyies espanyoles i dues d'estrangeres.

L'empresa que havia de fer el seu espectacle la nit del 23 ja ha estat avisada i canviarà el transport i trasllat de tot el material a Blanes per complir amb el calendari. Els espectacles arrencaran a dos quarts d'onze de la nit, com és habitual.