Salellas presenta un govern ''legítim, sòlid i fort'' per executar els projectes amb ''estabilitat''

El nou alcalde també promet treballar per frenar l'avenç de l'extrema dreta

Lluc Salellas (Guanyem Girona) ha estat proclamat alcalde de Girona aquest matí amb el suport de Junts i ERC dotant-lo de 17 vots que li atorgaven la majoria absoluta per davant de Sílvia Paneque (PSC) que es quedarà com a líder de l'oposició.

El nou batlle ha assegurat en el seu discurs d'investidura que el seu govern està "àmpliament avalat a les urnes" i que representa les "dues grans majories" que hi ha a la ciutat; "la progressista i la independentista". Salellas s'ha mostrat agraït a Junts i ERC per la seva "generositat" i "implicació" en les negociacions de les darreres setmanes que han fet possible un pacte que deixa un govern "sòlid i fort com no hi havia en aquesta ciutat des de feia anys".

L'alcalde ha explicat que aquest acord ha nascut de dues premisses. La primera fa referència a l'anhel dels ciutadans de tenir acords amplis, projectes amb avals majoritaris i que tinguin un temps, un recorregut i un sentit per Girona, "estabilitat i projecte de ciutat clar".

El cupaire ha qualificat el seu govern com a "legítim" ja que, més enllà de complir-se amb el que marca la llei, també han assolit un pacte amb objectius compartits, "per això ahir vam presentar aquest document de 64 propostes".

"Propostes, totes elles, que han de guiar un govern que comptarà amb set àrees, la d’alcaldia, la de promoció econòmica, liderada per Gemma Geis, la de cultura, esports i educació, liderada per en Quim Ayats, la de Transició Ecològica i Transformació Urbana, liderada per la Cristina Andreu, la de Talent, Innovació, Salut i Comunitat, liderada per en Xavier Aldeguer, la de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania, liderada per en Sergi Font, i la de Serveis a les Persones i Convivència, liderada per la Núria Riquelme", ha enumerat.

Frenar l'extrema dreta

Salellas a més de parlar del model de ciutat que desitja i els projectes pendents d'executar també ha fet referència a l'objectiu de "frenar l'avenç de l'extrema dreta" confiat que podrà "trobar l'entesa per fer un mur democràtic per contrarestar la difusió d’aquells posicionaments que porten la llavor de xenofòbia, de l’odi al diferent, i finalment, dels valors del feixisme que no poden tenir cabuda en una ciutat oberta i democràtica com la nostra", ha reblat.

Record a Puigdemont

Salellas també ha tingut paraules per al president de la Generalitat a l'exili i exalcalde de Girona, Carles Puigdemont, qualificant "d'injustícia" el que avui no pogués ser en aquest acte d'investidura. "Hauria hauria de ser aquí, a la seva ciutat, amb els seus", ha dit l'alcalde que assegura aquest "no és un tema de partits (...) és un tema de democràcia i drets fonamentals".

Enganxada amb Vox

Durant la intervenció del portaveu de Vox al consistori, Francisco Javier Domínguez ha superat amb escreix els cinc minuts que tenia per a la seva intervenció, per a la qual cosa ha estat interromput per Salellas demanat-li que acabés el discurs.

Domínguez li ha demanat "dos segons" però aquest ha continuat sense intenció de finalitzar. El batlle l'ha interromput novament dient-li que havia "començat malament" i allà han protagonitzat una petita enganxada.

Finalment el portaveu del grup feixista, que ha ignorat les peticions de l'alcalde, ha finalitzat a correcuita la seva intervenció davant el desgrat del públic assistent al ple que l'ha escridassat.