Hernández (PSC) aconsegueix la majoria absoluta amb Blanes Sí que se suma al pacte

Les formacions remarquen que fa 16 anys que no es pot escollir alcalde en primer volta per manca de suports

La formació Blanes Sí s'ha sumat al pacte de govern acordat entre el PSC, Junts i Grup Blanes i el socialista Jordi Hernández governarà amb majoria absoluta. En un comunicat, les quatre formacions subratllen que fa setze anys que a Blanes (Selva) no s'escull alcalde en primera volta per no arribar a la majoria suficient.

Per això, exposen que l'acord a quatre bandes marca "l'inici d'una nova era" a la població: "A Blanes no s'ha viscut des de fa molt amb un equip de govern que compti amb una majoria sòlida per governar". Segons l'organigrama acordat, el PSC tindrà l'alcaldia, Joan Felip (Junts) serà primer tinent d'alcalde, Rosa Aladern (Grup Blanes) serà quarta tinent d'alcalde i Mario Ros (Blanes Sí) el cinquè.

Els socis de govern han exposat que han arriat a aquesta acord "buscant una estabilitat i un projecte comú per a la ciutat". "Aquest acord garanteix una majoria absoluta per poder tirar endavant els projectes que la ciutat necessita per encara el futur amb garanties", indiquen al comunicat i estenen la mà a la resta de regidors del ple per arribar a acords en projectes "que siguin bons per a Blanes".

"Volem ressaltar que el clima aconseguit en aquestes converses és de total confiança per part de totes les parts, i destaquen la il·lusió, les ganes i el compromís per fer una Blanes molt millor de la que ens trobem", assenyalen i afegeixen que estan convençuts que el govern "es mantindrà cohesionat fins al final de la legislatura".

Amb l'acord es materialitza el relleu a l'alcaldia de Blanes, que passarà d'ERC al PSC amb Jordi Hernández al capdavant.