Paneque sosté que el tripartit és ''un engany'' i que a Girona ''li espera un govern sense projecte''

La cap de llista del PSC augura que tindran "uns grans resultats" el 2027 fruit d'aquest acord

El PSC ha emès un comunicat hores després de la roda de premsa de Guanyem Girona, Junts i ERC anunciant l'acord de govern que donarà l'alcaldia a Lluc Salellas. La cap de llista socialista, Sílvia Paneque, sosté que la composició del futur govern "és un engany respecte dels resultats de les eleccions", sobretot perquè relega el PSC a l'oposició tot i haver estat la llista més votada en les darreres municipals.

Paneque també carrega directament contra Salellas i apunta que durant la campanya electoral "en cap moment va posar la independència com a condició per a la governabilitat". El PSC creu que és un argument per justificar el pacte perquè és un assumpte en el que l'ajuntament "no hi té cap competència".

"Sí que en té en educació, en transformació urbanística, mobilitat, habitatge o economia i comerç, aspectes sobre els que Junts i Guanyem han demostrat repetidament que tenen un model de ciutat radicalment oposat que ens encamina a una situació d'inestabilitat i a la continuïtat de la letargia i la decadència en la què s'ha enfonsat Girona durant els darrers governs", afegeix.

L'alcaldable socialista també sosté que Guanyem Girona "s'ha passat tota la campanya advertint la urgència de posar fi al procés de degradació i creixent desigualtat" de la ciutat i ha "carregat la responsabilitat" d'aquesta situació a l'anterior govern de Junts i ERC, amb qui formaran govern: " Quin canvi representa la continuïtat al govern dels responsables del deteriorament de la ciutat?".

Finalment, Paneque creu que la ciutat "no entendrà una exclusió" a la candidatura socialista i augura problemes de governabilitat per a aquesta legislatura: "El futur de la ciutat i dels gironins i gironines és avui més incert que ahir. Els constants posicionaments antagònics durant els darrers quatre anys dels dos principals valedors d'aquest pacte han estat notoris. En cap tema estratègic de ciutat coincideixen o tenen un mínim comú denominador".

"Des de d'avui mateix tornem a sortir al carrer, lloc que mai hem deixat, per tornar a treballar i per explicar el nostre projecte de ciutat. Estem segurs i segures que el 2027 tindrem uns gran resultats perquè ningú entén aquest pacte", conclou el comunicat.