El nou govern de la Bisbal proposa un pla de xoc de neteja i més policies al carrer

PSC, Junts i TxLB es defineixen com "el canvi", però aposten per arribar a acords amb la resta de grups

Un pla de xoc de neteja i més presència policial als carrers son dues de les grans prioritats del nou govern municipal de la Bisbal d'Empordà. PSC, Junts i TxLB han presentat quines son les prioritats del nou consistori que farà al socialista Òscar Aparicio nou alcalde de la capital del Baix Empordà, a partir d'aquest dissabte.

Els tres grups consideren que el mal estat dels carrers i la brutícia son un problema que "recurrent" i assenyalen que l'executiu dels darrers quatre anys format per ERC, CUP i Comuns "no ha fet res". Amb tot, els tres partits aposten per arribar a acords amb la resta de grups en grans temes de ciutat. "L'ajuntament son disset regidors", remarquen.

En aquest sentit, l'edil electe ha assenyalat que en vuit mesos volen aplicar aquest pla i que, posteriorment, la idea és fer el manteniment. "Haurem d'arreglar en aquest temps tot el que no s'ha fet en vuit anys", explica Dilmé.

Un altre dels aspectes que també té sobre la taula el proper nou equip de govern és la seguretat. En aquest sentit, aposten per una major presència policial als carrers de la Bisbal i un pla per intentar actuar contra les ocupacions d'alguns edificis de la ciutat.

El futur alcalde, Òscar Aparicio ha assenyalat que també els preocupa la capacitat d'endeutament de l'Ajuntament i les crescudes del pressupost dels darrers anys. Aparicio assenyala que "és ben normal" que el consistori tingui deutes, però creu que fa falta una millor gestió per poder donar resposta al dia a dia. Amb tot, el futur alcalde -que repeteix en el càrrec- explica que la situació que es trobaran és "complicada, però no tant com el 2011".

Una aposta per l'entesa

Per la seva banda, la que serà primera tinenta d'alcalde i que ha estat clau per definir el "govern del canvi", Eva Rovira, ha explicat que el que volen és oferir mà estesa a totes les entitats, a més de "ser més al carrer i menys al despatx". Rovira ha destacat el compromís amb les entitats i els diferents actors i aposta per una "proposta cultural forta i de qualitat" al teatre Mundial.

També creu que les entitats del poble "mereixen" un hotel d'entitats i ha explicat que el pacte que finalment ha dut a terme amb PSC i TxLB en lloc del que li oferia ERC té a veure amb la idea de canvi que té Junts, que ha estat a l'oposició els darrers vuit anys.

Un estudi per la municipalització

Un dels temes habituals a la Bisbal els darrers anys ha estat la necessitat, o no, de municipalitzar el servei d'aigua. Aparicio s'hi ha tornat a mostrar a favor, però reconeix que cal fer un estudi previ per valorar si realment seria bo per la Bisbal i, sobretot, assumible. "Fer-ho per una simple qüestió política no serveix de res".

Finalment, Aparicio ha aclarit que de moment no deixarà la seva acta al Parlament de Catalunya com a diputat, ja que ho veu compatible. El futur alcalde, però, deixa clar que si mai ha de triar entre política municipal o el Parlament ho té "molt clar. Primer la Bisbal".