Guanyem Girona, Junts i ERC anunciaran el pacte de govern aquest migdia

Lluc Salellas serà l'alcalde, Gemma Geis la vicealcalde i ERC tindrà una tinença i regidories

Els grups de Guanyem Girona, Junts i ERC anunciaran a les 12:30h d'avui el pacte de govern que coronarà a Lluc Salellas com alcalde de Girona i situarà a Gemma Geis com a vicealcaldessa, evitant així que la guanyadora de les eleccions, Sílvia Paneque (PSC), esdevingui batlessa.

L'anunci tindrà lloc al vestíbul del cinema Modern i comptarà amb la presència dels tres portaveus que ahir es van reunir en una reunió a tres bandes per acabar de llimar els darrers serrells del programa electoral.

En els últims dies havien transcendit principalment contactes entre Guanyem i Junts, i no estava clar quin rol podrien tenir els republicans de Quim Ayats. Finalment, però, aquest dijous hi va haver una trobada d'alt nivell entre les tres formacions independentistes, que va servir per tancar l'acord de progrés i sobiranistai definir l'organigrama i els projectes prioritaris. Tot apunta que els republicans tindran unatinència i també regidories. 

El PSC, a l'oposició

El tripartit independentista a l'Ajuntament de Girona deixa el PSC a l'oposició, tot i ser la llista més votada en aquestes municipals. El 28-M, la candidatura encapçalada per Sílvia Paneque va fer el tomb i es va imposar a les urnes. Va treure vuit regidors, els mateixos que Guanyem.

Aquest és el primer cop que a la plaça del Vi, després d'unes municipals, la candidatura més votada no governarà. D'ençà del restabliment de la democràcia, això no havia passat mai a la ciutat.