Junts i Futur per Puigcerdà pacten un govern de coalició amb traspàs d'alcaldia a mig mandat inclòs

Jordi Gassió serà alcalde dos anys i després Francesc Armengol

Junts i Futur per Puigcerdà han signat aquest dijous un acord per formar un govern de coalició a la capital cerdana de cara als pròxims quatre anys de legislatura. D'aquesta manera, les dues formacions han pactat que el futur executiu municipal tingui vuit membres, amb els quatre representants obtinguts per cada partit en les eleccions del 28-M.

Tot i que hi haurà un únic equip, el càrrec d'alcalde s'alternarà a mig mandat, assumint-lo Jordi Gassió de Junts els primers dos anys i Francesc Armengol de Futur per Puigcerdà durant la resta de legislatura. La idea és que el candidat que no sigui batlle durant mig mandat ocupi durant aquell temps la primera tinença d'alcaldia. Mentre, ERC, amb cinc representants, es quedarà a l'oposició.

Gassió i Armengol han coincidit en destacar que ha estat "fàcil" arribar a un acord i en dir que amb Esquerra, la llista més votada, no ha estat possible. També consideren que els resultats electorals del 28-M s'han de llegir com un "empat tècnic", tenint en compte que la diferència de vots entre la primera i la tercera força amb representació al consistori va ser de 82 vots i que la suma de les dues formacions representa un 53,17% dels sufragis.

El líder de Junts per Puigcerdà i futur alcalde creu que són "molt compatibles" amb l'equip de Futur i que entre tots plegats faran un govern "molt estable i molt fort". També ha dit que cal posar l'accent en els "grans consensos" del municipi i ha deixat clar que el pacte s'ha signat en clau local i que no està condicionat a acords en institucions supramunicipals. Pel que fa al repartiment d'àrees, serà una qüestió en la que es treballarà durant la setmana que ve.

Mentre, Armengol ha volgut deixar clar que aquest pacte no es tradueix en fer "el mateix que hi havia" i que, per tant, suposarà un canvi al consistori on Puigcerdà "guanya". També ha assenyalat que hi haurà un únic grup de treball i la coincidència en els programes de cada formació que, ha afegit, es retroalimenten en alguns punts.

Pel que fa a les primeres accions de govern, el líder de Futur per Puigcerdà ha dit que es vol estudiar quina és la situació "real" dels pressupostos i que es farà una auditoria. També tenen previst dur a terme una reunió pública anual per repassar els acords presos entre les dues formacions i que preveuen desencallar el projecte de construcció d'habitatges de protecció oficial al sector de la Pedragosa, entre d'altres.