Girona+Neta anuncia mobilitzacions per denunciar ''precarietat'' i el mal estat dels vehicles

El febrer d'enguany es van calcinar dos camions que portaven 30.000 hores de servei

Els sindicats La Intersindical, CCOO, UGT i CGT en representació de l'empresa Girona+Net han convocat una concentració pel proper 20 de juny a les 11 del matí davant de l’Ajuntament de Girona per reclamar al nou govern més implicació amb la plantilla de neteja.

Els treballadors asseguren que porten mesos denunciant "condicions laborals precàries i una flota de vehicles en mal estat". Sense anar més lluny aquest passat mes de febrer es van incendiar dos vehicles de la flota de l’empresa els quals, segons els sindicats, havíen realitazat de mitjana unes 30.000 hores de servei

Des d'aleshores es va posar en marxa un nou plec de condicions però els sindicats denuncien que els vehicles que han arribat són de lloguer, antics i poc operatius per a les necessitats del servei. A més també adverteixen que amb la nova planificació de rutes i serveis per part de l’empresa no es podrà garantir el 100% de les tasques encomanades al personal.

Les instal·lacions de l’empresa i l’excesiva temporalitat en la contractació asseguren que són un altre dels problemes estructurals de Girona+Neta. El comitè d’empresa ha emès un comunicat  explicant que "les mancances materials i de personal fixe, afegides a una deficient organització, i un canvi constant dels criteris a seguir per part de l’empresa i de l’ajuntament, deriven en ordres contradictòries i contràries a qualsevol definició de neteja eficient, així com en riscos evidents per a la salut tant física com mental de la plantilla".