T de Teatre, Dagoll Dagom, Antònia Font o Amics de les Arts seran al Temporada Alta

El festival ja ha anunciat les primers espectacles i posat les entrades a la venda

El festival Temporada Alta ja ha posat a la venda un avançament de la seva programació musical i dels espectacles teatrals i familiars que es veuran en la seva 32a edició. Les entrades per aquests concerts i espectacles es posen a la venda avui, dijous 15 de juny, a través del web del festival.

El festival gironí aprofita aquest primer avançament de la programació per posar a la venda les entrades de nou espectacles que es veuran aquesta edició. Per una banda L’alegria que passa, l’espectacle de Dagoll Dagom a partir de l’obra de Santiago Rusiñol. El musical, que es veurà al Teatre Municipal, explica la història d’un poble gris, monòton i industrial que veu trencada la seva rutina amb l’arribada d’un gran espectacle musical.

Cost de vida és un altre dels espectacles de Temporada Alta, que, en aquest cas, es veurà al Teatre de Salt. L’obra de Martyna Majok explora la necessitat humana de connectar i ser estimats per sobre de qualsevol diferència. Dirigida per Pau Carrió, compta amb la interpretació de Julio Manrique, Pau Roca, Anna Sahun i Katrin Vankova.

T de Teatre porta al festival gironí La dona fantasma, una comèdia delirant i de sàtira immoral sobre la moral. L’obra és una revisió sobre la funció de la ficció, un retorn a la infància, al primer amor, al moment en què tot era possible, com en el teatre. Escrita i dirigida per Mariano Tenconi Blanco, compta amb un elenc format per Mamen Duch, Marta Pérez, Carme Pla i Àgata Roca.

Coproducció d'Etcétera i el Gran Teatre del Liceu, amb la col·laboració de la Junta d'Andalusia, Temporada Alta presenta Somiant el carnaval dels animals, un espectacle de música i titelles gegants per a tota la família creat a través d’obres com Preludi a la migdiada d'un faune, de Claude Debussy o El carnestoltes dels animals, de Camille Saint-Saëns. Un concert ple d’humor i poesia, amb onze músics a escena.

Enguany, Temporada Alta també recuperarà produccions i coproduccions del festival que ja havien passat en edicions anteriors com Història d’un senglar (o alguna cosa de Ricard), El cos més bonic que s’haurà trobat mai en aquest lloc i Non Solum, a més d’acollir funcions de la gira de FitzRoy, de Jordi Galceran, després del seu èxit comercial a Barcelona.

Programació Musical

Abans de la presentació de la programació del festival, Temporada Alta avança part de la programació musical, concretament quatre dels concerts d’aquesta nova edició. Una de les artistes més destacades que visitaran el festival serà Sophie Auster, filla de l’escriptor Paul Auster, que, en el marc de Temporada Alta, oferirà el seu únic concert a Catalunya enmig de la seva gira per Europa. A Girona hi presentarà Next time, el seu darrer treball. Considerada com l’encarnació de la sonoritat novaiorquesa, Auster fusiona el folk-pop bluesy amb drames de cabaret.

Després d’una temporada en silenci preparant nou disc i projectes musicals diversos, tornen Els Amics de les Arts amb Allà on volia (2023), un dels llançaments més esperats de l’any que presentaran en aquest concert de Girona.

La jove cantant i actriu Elena Tarrats posarà veu a Ticket to ride, una nova proposta de la mà de la GIO Symphonia amb música de Bach, The Beatles, Glass i Bowie. Aquest espectacle ofereix una revisió de temes d’aquest conjunt de bandes i artistes tan influents, per canviar la mirada que tenim sobre ells.

Aquests concerts se sumen al que Antònia Font farà a Girona com a tancament de la seva gira de retorn Un minut estroboscòpic. El concert va ser anunciat al final de la passada edició i porta venudes més de 4.500 entrades.

D’aquesta manera, el 30 de setembre el grup mallorquí obrirà la programació de la 32a edició recuperant el Palau Firal de Girona com a espai d’esdeveniments de gran format i oferint l’únic concert a la província. 

Programació familiar

Temporada Alta presenta tres dels espectacles que s’inclouran entre la programació familiar de la 32a edició, tots tres estrena absoluta del festival. On / Off de la companyia Orelles de Xocolata, que ja ha col·laborat en diverses ocasions amb el festival gironí.

L’altra proposta és Juguem? de la Cia Ninnus. Aquesta proposta de teatre cerca el vincle entre la primera infància i la música com a eina pedagògica amb l’objectiu de despertar la curiositat dels més petits i oferir experiències sensorials compartides entre intèrprets i públic.

Madame Lumière serà el darrer espectacle familiar, concretament per a nadons, que signa La Menuda. Aquest muntatge pluridisciplinar, amb música, dansa, escena i llum, aboca a un viatge oníric. A partir de la poesia visual, construeix un ambient sonor que fuig de la infantilització de la música.