Tots per Sant Feliu i el PSC reediten l'acord de govern a Sant Feliu de Guíxols

Carles Motas (Tots) tornarà a ser alcalde

Tots per Sant Feliu (TSF-TE) i el PSC han reeditat l'acord de govern a Sant Feliu de Guíxols (Baix Empordà) que els dona majoria absoluta al ple. El pacte estableix que Carles Motas tornarà a ser alcalde i que el socialista Josep Muñoz tindrà la primera tinença d'alcaldia.

A les municipals, TSF va mantenir els deu regidors que havia obtingut el 2019 i el PSC en va perdre un, quedant-se amb dos. A l'hora de revalidar l'acord, les dues formacions subratllen la coincidència de programes i "la bona entesa" que han tingut durant el mandat. El nou govern es fixa redactar un Pla d'Acció Municipal (PAM) que tingui "com a línies estratègiques" l'habitatge, l'educació, l'envelliment actiu i la transformació sostenible de la ciutat.

Després de les converses que han mantingut aquests dies, Tots per Sant Feliu -que forma part de la marca Tots per l'Empordà- i el PSC han decidit donar continuïtat a l'acord de govern que ja van segellar el 2019. D'entrada, segons subratllen en un comunicat, "el primer pas implica l'elecció per majoria absoluta" de Carles Motas com a alcalde, i el nomenament del socialista Josep Muñoz com a primer tinent d'alcalde.

Les dues formacions afirmen que volen "seguir desplegant el projecte de ciutat comú en què treballen des de fa anys". De fet, posen en relleu que tant TSF com el PSC coincideixen "en la majoria d'accions programàtiques", i que a l'hora de reeditar l'acord de govern, també hi ha pesat "la bona gestió municipal i l'entesa" que han tingut fins ara.

El nou equip de govern ganxó vol redactar una Pla d'Actuació Municipal (PAM) que tingui "com a línies estratègiques" l'habitatge, l'educació, l'envelliment actiu i la transformació sostenible de la ciutat (des de la conservació del medi natural, passant per la transició energètica sense oblidar l'economia local i l'ocupació). El projecte, subratllen, estarà "marcat per treballar des de l'àmbit local els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) i l'Agenda urbana 2030.

L'acord també posa èmfasi en avançar cap a la "ciutat cultural i creativa" que permeti seguir "singularitzant" Sant Feliu de Guixols i, al mateix temps, avançar "socialment i econòmica". Precisament, en aquest mandat 2023-2027 és quan s'ha de tirar endavant el projecte del futur Museu Thyssen, que se situarà al monestir.

Per últim, els dos grups volen buscar "les eines necessàries per ser molt més àgils en l'administració diària" i es comprometen "a fer servir la planificació per desenvolupar el projecte de govern" que engeguen des d'ara mateix. Finalment, TSF i el PSC subratllen que "un repte important" per al futur equip de govern és "la voluntat de compartir i consensuar amb totes les forces i persones que vulguin les línies bàsiques de l'acció i la gestió públiques".

Majoria folgada

La reedició del pacte de govern a Sant Feliu de Guíxols dona a TSF i al PSC una majoria folgada a l'Ajuntament, perquè entre les dues forces sumen dotze dels 21 regidors que té el ple. L'aritmètica municipal es completa amb Junts (quatre regidors), ERC (tres), GDC-ECP-C i Més Sant Feliu (aquests dos últims, amb un regidor cadascun).

Carles Motas va ser alcalde de Sant Feliu de Guíxols entre el 2010 i el 2011 (quan va prosperar la moció de censura contra el socialista Pere Albó). El mandat 2011-2015 va estar a l'oposició i va tornar a l'alcaldia a partir d'aquelles municipals. Primer amb un tripartit entre TSF, ERC i el PSC, i a partir de les eleccions del 2019, amb els socialistes. Un pacte de govern a dues bandes que ara es reedita.