ERC li recorda a Lamuà (PSC) que a la Diputació el pacte està tancat ''de fa dies''

Els republicans asseguren que el pacte amb Junts "ha funcionat bé" i en defensen la reedició

ERC rebutja la proposta del PSC per liderar una alternativa d'esquerres a la Diputació de Girona. "Hi ha un acord que es va anunciar fa dies", subratllen fonts de la Federació d'Esquerra a les comarques gironines. Més concretament del passat 7 de juny.

Els republicans responen així a la interpel·lació que els va fer el primer secretari del PSC gironí, Marc Lamuà, instant-los a tancar un "govern d'esquerres" a l'ens supramunicipal, com ha passat amb Tarragona i Lleida.

ERC defensa la reedició del pacte amb Junts, que precisament van segellar ja fa dies, i subratllen que l'acord amb Junts "ha funcionat bé en els darrers quatre anys" i ha estat positiu "per als municipis de la demarcació". L'acord per al mandat 2023-2027 suma divuit dels 27 diputats que té el ple.

Les converses per reeditar el govern de coalició a la Diputació les van dur a terme, precisament, els actuals president i vicepresident en funcions, Miquel Noguer (JxCat) i Pau Presas (ERC). I posteriorment, tant la presidenta de Junts a la vegueria de Girona, Maria Àngels Planas, com el mateix Presas, que al seu torn també és el president de la Federació Regional d'ERC, van validar el pacte.

Esquerra subratlla que el govern de coalició amb Junts "ha funcionat bé en els darrers quatre anys" i que ha estat positiu "per als municipis de la demarcació".

Arran dels resultats del 28-M, el ple de la Diputació de Girona tindrà sis grups (els mateixos que el mandat que ara s'ha tancat). Sí que balla, però, el repartiment dels diputats en relació al 2019. JxCat i ERC perden un diputat cadascun, i ara en tindran deu i vuit respectivament. El PSC en guanya un i passa a tenir-ne cinc; la CUP també en suma un altre i arriba als dos diputats, i finalment Tots per l'Empordà (TxE) i Independents de la Selva (IdS) mantenen el que ja tenien.