Lamuà (PSC) s'ofereix a tancar ''governs d'esquerres'' a l'Ajuntament i la Diputació

El primer secretari del PSC gironí els insta a decidir si volen "el canvi"

El primer secretari del PSC de Girona, Marc Lamuà, interpel·la directament ERC, Guanyem i la CUP i els insta a decidir si volen tenir "Junts al poder a les dues institucions" o bé aposten "pel canvi i el progrés".

Per una banda, Lamuà assegura que a l'Ajuntament de Girona es pot tancar un govern d'esquerres "quan Lluc Salellas vulgui i ho consideri oportú". Això sí, amb Sílvia Paneque -que va ser qui va guanyar les eleccions- com a alcaldessa.

I en referència a la Diputació de Girona, tot i que tant Junts com ERC ja han anunciat que reediten el pacte per governar conjuntament, Marc Lamuà considera que encara hi ha marge perquè els republicans se'n desmarquin, "liderin" un govern d'esquerres que els doni la presidència de la Diputació i que la CUP també s'hi uneixi. "El PSC hi donarà suport", ha afirmat Marc Lamuà.

De fet, en relació a la Diputació, el primer secretari del socialistes gironins ha recordat el pas de Lluc Salellas per la institució (d'on va ser-ne diputat entre els anys 2015 i 2019 sota les sigles de la CUP). Marc Lamuà ha insistit que ERC, el PSC i la CUP poden fer un govern d'esquerres amb majoria a la Diputació els ha instat a escollir entre "el canvi o la continuïtat". "Estem convençuts que la CUP de Lluc Salellas, que volia aixecar la catifa, no desaprofitarà aquesta oportunitat de canvi i de govern d'esquerres", ha dit.

Els socialistes gironins creuen que ERC ha fet "passos valents" a Lleida i Tarragona, on ha tancat pactes amb el PSC, i que si això no passa a Girona, "probablement és pels dubtes de què vol fer la CUP".

Per això, Lamuà també interpel·la directament els cupaires i els demana si estan disposats a donar suport a un govern d'esquerres a la Diputació de Girona que presideixin els republicans. "Nosaltres estem disposats a tenir la màxima generositat perquè el canvi sigui possible", subratlla Lamuà, que també és diputat al Congrés i aquest 23-J tornarà a encapçalar la llista del PSC per Girona.

Per als socialistes, a més, bastir governs d'esquerres és necessari "en un moment d'ascens incontestable de la dreta tant a Catalunya com a tota Europa". De fet, Lamuà posa la situació de Ripoll després d'aquest 28-M com un "exemple tangible que, si no fem polítiques d'esquerres i republicanes per unir persones i enfortir gent vulnerable, la conseqüència és el creixement de l'extrema dreta".

"La sociovergència no existeix"

Per al primer secretari del PSC de Girona, "la sociovergència no existeix". I per això, demana que davant "la possibilitat històrica" de poder tenir "governs d'esquerres" tant a l'Ajuntament de Girona com a la Diputació, ERC, Guanyem i la CUP s'alienin amb els socialistes. "Per reivindicar que el progrés, la justícia i les esquerres són clau per als governs i la vida de les persones", conclou Marc Lamuà.