Masquef assumirà Seguretat i compartirà Urbanisme en el nou govern de Figueres

El consistori comptarà amb quatre tinences d'alcaldia

L'alcaldable de Junts x Figueres, Jordi Masquef, ha presentat la proposta de cartipàs del futur govern municipal que es constituirà aquest dissabte. La formació, que va aconseguir un àmplia majoria absoluta amb 13 regidors, preveu que Masquef assumeixi l'àrea de Seguretat i Civisme, la "principal preocupació dels figuerencs", Turisme, Comunicació, Contractació i la nova regidoria de Figueres 2040 de projectes estratègics.

D'altra banda, compartirà amb Núria Bartrolich l'àrea d'Urbanisme. El futur govern comptarà amb set dones i sis homes i quatre tinences d'alcaldia. La primera serà per a la número 2 de Masquef, Carme Martínez, que serà la portaveu municipal i liderarà Serveis Urbans, Salut, Gent Gran i Diversitat Funcional.

La segona serà per al periodista, Josep Maria Bernils, que serà portaveu adjunt i assumirà Relacions Institucionals, Fons Next Generation, Equipaments Escènics, Memòria Històrica i Cultura Popular.

La tercera tinença d'alcaldia serà per a l'actual directora de l'institut Alexandre Deulofeu, Anna Morillas, que assumirà Educació, Infància i Adolescència, Ocupació i Relacions Transfrontereres. Finalment, l'economista i actual regidor, Manel Rodriguez, ostentarà la quarta tinença d'alcaldia i liderarà Promoció Econòmica, Comerç, Promoció de la Ciutat, Empresa i Emprenedoria, Captació d’Inversions, Figueres Universitària 2030 i Recursos Humans.

La cartera de Serveis Socials, Padró Municipal, Drets Civils i Igualtat serà per a Gemma Gironella i Serveis Generals, Economia, Hisenda, Rendes, Tresoreria i Recaptació per al diplomat en Ciències Empresarials, Ramon Pastoret. empresari del sector digital, Albert Alemany, serà l’encarregat de les competències d’Informàtica, OMAC, Administració Electrònica, Transparència i Bon Govern, Noves TIC, Estadística i Dades Obertes, i Smart City.

L'enginyera industrial Núria Bartrolich assumirà, a més d'Urbanisme, les carteres d'Obres i Activitats, Mobilitat, Habitatge, Sostenibilitat, Medi Ambient, Transició Energètica i Benestar Animal. L’empresària i actual regidora, Pilar Sánchez, serà la regidora d'Associacionisme, Festes, Fires i Mercats, Barris i Participació, compartides amb Martina Prat. Pere Montserrat, de 21 anys, assumirà Esports i Joventut.

La doctora en Història de l'Art i gestora cultural, Mariona Seguranyes, liderarà Cultura, la Casa Natal de Dalí, Turisme Cultural i Patrimoni. Assumirà juntament amb Masquef la cartera de Turisme.

El nou govern també comptarà amb tres comissionats: el de la Transformació Ferroviària, el de la Formació Professional i Universitària, i el de la Memòria Històrica, que es presentaran en les pròximes setmanes.

Finalment, Masquef reactivarà el Consell Municipal de Vilatenim i proposarà Mireia Sala com a presidenta per "tornar a donar veu i participació a Vilatenim en la presa de decisions".