ERC de l'Escala manté la confiança en Etna Estrems malgrat perdre un regidor

La secció local ha comunicat el seu suport

Des de la secció local d’ERC de l’Escala (Alt Empordà) han volgut manifestar la seva confiança en la cap de llista del projecte republicà al municipi, Etna Estrems, i en tot el seu equip, malgrat els resultats electorals del 28 de maig on els republicans van perdre un edil respecte els aconseguits fa quatre anys.

En un comunicat, asseguren que el projecte actual té recorregut de futur i hi segueixen apostant amb "tot el convenciment i l’energia per seguir desenvolupant-lo els propers quatre anys". Els republicans argumenten que el percentatge de vot rebut ha baixat "únicament" un 1,46% respecte el 2019 i han passat d’un 14,24% a un 12,78%.

Manifesten que aquest no és el resultat que esperaven però també asseguren que “estem satisfets que els veïns de l’Escala hagin reconegut la feina feta aquests quatre anys, mantenint la nostra formació en percentatge de vot, a diferència del que ha passat en la majoria de municipis de la dimensió de l’Escala”.

Per altra banda, els republicans també han expressat la seva preocupació per la baixa participació que hi ha hagut al municipi i que ha provocat una afectació al vot independentista. Lamenten que l’abstenció a l’Escala hagi sigut del 51,06% i que la participació respecte fa quatre anys hagi baixat un 13,5%.

També destaquen que l’Escala s’ha situat en una participació molt per sota de la que hi ha hagut a nivell global a Catalunya i, per això, asseguren que “volem seguir treballant per recuperar la confiança de tota la població”.