PSC, Junts i TxLB desbanquen Enric Marquès (ERC) de l'alcaldia a la Bisbal d'Empordà

El nou tripartit erigeix el socialista Òscar Aparicio com a nou alcalde

El PSC, Junts i Tots x la Bisbal (TxLB) han signat un acord per governar conjuntament la Bisbal d'Empordà els pròxims quatre anys. Òscar Aparicio (PSC-Independents) serà l'alcalde tot el mandat, Eva Rovira (Compromís per la Bisbal-Junts) ocuparà la primera tinença d'alcaldia i Xavier Dilmé (Tots x la Bisbal), la segona.

De moment, encara no s'ha decidit com es repartiran les regidories, però les tres formacions (que governaran amb majoria tenint 9 dels 17 regidors del ple) defensen que són el "programa del canvi". El pacte desbanca Enric Marquès (ERC), que ha governat la localitat els darrers vuit anys i havia guanyat les eleccions empatant a 4 regidors amb el PSC, que va ser la segona força més votada.

Totes tres formacions consideren que han apostat per "un govern en clau de ciutat i coherent amb el contingut dels seus programes electorals i coherent també amb la voluntat de la majoria de votants de la Bisbal expressada a les urnes".

En total, sumen ara 9 dels 17 regidors del ple: 4 del PSC, 3 de Junts i 2 de Tots x l'Empordà. Això, asseguren, garanteix "el govern fort que necessita la ciutat per afrontar amb garanties els reptes plantejats a curt i mitjà termini".

L’atenció a la via i els espais públics, la promoció de la ciutat i del teixit comercial, el projecte del nou geriàtric, la potenciació de les polítiques socials i d’habitatge o la millora de les relacions amb la ciutadania i les entitats culturals i esportives són alguns dels eixos principals que volen abordar les tres formacions, que encara no s'han repartit el cartipàs. La voluntat és la de ser "un govern de proximitat, que trepitgi el carrer i sigui conscient de les necessitats reals dels ciutadans i ciutadanes de la Bisbal".

Desbanca Enric Marquès

L'acord arriba després d'una picabaralla a les xarxes entre la CUP i Junts, en què la primera acusava la segona de no voler pactar amb ERC per tirar endavant un govern amb els republicans i d'iniciar converses amb el PSC per fer un acord de govern, com ha acabat passant.

El pacte deixa l'actual alcalde en funcions, Enric Marquès (ERC), que va guanyar les eleccions i va treure 153 vots més que el PSC, com a cap de l'oposició.