La CUP de la Bisbal acusa Junts de no voler pactar amb ERC i festejar el PSC

Des de la formació ho neguen i ho consideren "injúries i falses informacions"

Picabaralla a les xarxes entre la CUP i Junts de la Bisbal d'Empordà, pels possibles pactes derivats de les eleccions municipals. En un primer escrit, la CUP acusava Compromís per la Bisbal-Junts de no voler pactar amb ERC per tirar endavant un govern amb els republicans i afavorir, així, un canvi a l'alcaldia de la Bisbal en favor del PSC.

Segons relata l'escrit dels cupaires, en una reunió amb Junts els dirigents de la formació els van deixar clar que no pactarien amb ERC perquè els seus votants "han dit que de cap de les maneres". L'escrit continua assegurant que la CUP s'havia ofert a fer de mediadors "per vèncer els recels" que hi podia haver amb ERC, però Junts els hauria dit que els seus votants ja s'havien pronunciat.

L'escrit acaba criticant durament la formació a qui acusa de voler un pacte amb el PSC "soci de la dreta espanyola més rància". Un possible pacte entre PSC i Junts implicaria fer alcalde de nou Òscar Aparicio i també l'entrada de Tots per la Bisbal, amb Xavier Dilmé com a cap de llista. Els cupaires carreguen contra Aparicio i Dilmé a qui consideren "professionals de la política".

Des de Junts, però, neguen en rotund l'acord amb el PSC i asseguren que es tracta "d'injúries i falses informacions". El partit liderat per Eva Rovira carrega contra la CUP i assenyalen que "mai" han vetat cap pacte. Junts critica que la CUP ha optat per "dinamitar" possibles acords i no entenen aquesta acusació quan encara estan en converses amb el cap de llista d'ERC i actual alcalde, Enric Marquès.

Val a dir que Òscar Aparicio ja es va obrir a pactar amb Junts i Tots per la Bisbal per desbancar Marquès de l'alcaldia.