Els xàfecs intensos es repetiran aquest diumenge a la tarda a l'interior de Girona

Cauran fins a 20 litres per metre quadrat en mitja hora

La situació meteorològica viscuda ahir es repetira aquest diumenge a la tarda a la demarcació de Girona amb xàfecs intensos a partir de la una de la tarda segons ha advertit el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Les comarques més afectades seran el Ripollès i la Garrotxa, mentre que també poden registrar precipitació menys intensa l'Alt Empordà, el Baix Empordà, el Pla de l'Estany, el Gironès i la Selva.

En qualsevol cas no es preveu que la pluja faci acte de presència als municipis del litoral, tot i que les poblacions de l'interior de la Costa Brava sí que poden registrar algunes gotes. La precipitació desapareixerà a partir de les vuit del vespre aproximadament.

Ahir els observatoris del SMC a la Garrotxa van recollir 20 litres a Sant Joan de les Abadesses; 18,8 a Sant Pau de Segúries o 10,8 a Olot. A Banyoles 17,1 litres concentrats a la tarda mentre que a l'Alt Empordà la precipitació més important va ser al Pantà de Boadella amb 16,6 litres per metre quadrat.

A Girona hi van caure 5,7 litres mentre que a poca distància, a Fornells de la Selva, només s'hi van registrar 0,9 litres al llarg del dia.