PSC i Junts signen a Platja d'Aro un acord de govern per assolir la majoria absoluta

Maurici Jiménez repetirà com a alcalde i les dues formacions es reparteixen al 50% les tinències d'alcaldia

Maurici Jiménez (PSC) repetirà com a alcalde de Castell - Platja d'Aro i S'Agaró (Baix Empordà) el pròxim mandat, després de signar un pacte de govern amb Junts. Jiménez ha guanyat les darreres eleccions del 28 de maig i ha sumat un regidor respecte el 2019, passant de 5 a 6.

L'acord amb Junts, que aquestes eleccions ha perdut un regidor i s'ha quedat amb 4, li permet governar amb una àmplia majoria, arribant als 10 edils dels 17 que té el ple (la majoria són 9). L'alcalde i la portaveu de Junts, Imma Gelabert, han explicat aquesta tarda que "l'acord representa el 44,66% dels vots" i que materialitza la voluntat dels electors: "Ens permet formar un govern fort i estable".

El reelegit alcalde ha explicat que s'ha treballat "amb pressa, però sense pausa" per poder signar el pacte amb Junts. L'acord, segons ha dit Jiménez, reflecteix la voluntat dels votants que, "van confiar en el PSC, com a primera força, però també amb Junts, com la segona més votada".

Aquest no és el primer cop que les dues formacions governen en coalició, sinó que també ho van fer el 2015, quan va assumir l'alcaldia l'històric Joan Giraut, que aleshores encapçalava Junts. Ara, li tocarà liderar l'oposició sent la tercera força més votada al municipi amb 2 regidors.  

Gelabert ha explicat que hi ha hagut punts en què ha calgut "confrontar programes", però que han arribat a bon port per formar un "equip cohesionat". També ha assegurat que "tot i que els partits tenen visions diferents en àmbit supramunicipal, això no prima a l'hora de prendre decisions pel municipi".

En aquesta línia, Jiménez i Gelabert han detallat que es treballarà amb un Consell de Govern que els permetrà "aplicar una visió comuna dels dos grups".

Cartipàs municipal repartit

Pel que fa al cartipàs municipal, PSC i Junts ja s'ha repartit les regidories pel pròxim mandat que ratificaran al ple de cartipàs.  Maurici Jiménez, a banda de l'alcaldia, ocuparà el càrrec de regidor de Seguretat Ciutadana, Serveis Interns i Comunicació. I la portaveu de Junts, Imma Gelabert, es quedarà la regidoria de Turisme, Promoció Econòmica, Empresa i Ocupació.

Els regidors del PSC encapçalaran les àrees d'Acció Comunitària, Habitatge i Recursos Humans (Mónica Ríos); Urbanisme i Obres (Josep Amat); Cultura, Tradicions i Educació (Maria Blanco); Esports i Salut (Marc Medina) i Serveis, Mediambiental i Benestar Animal (Daniel Riera).

Junts ocuparà les regidories d'Hisenda i Patrimoni (Lluís Pujol); Activitats Econòmiques, Via Pública i Infància (Pilar Rojas) i Joventut, Noves Tecnologies, Administració Digital i Mobilitat (Joan Amat).

Les tinències d'alcaldia se les han repartit al 50%. El PSC es quedarà la segona i la quarta amb Mónica Ríos i Josep Amat, respectivament. I Junts la primera, tercera i cinquena amb Imma Gelabert, Lluís Pujol i Pilar Rojas.

En roda de premsa, han destacat que els objectius d'aquest govern són "millorar equipaments, serveis, infraestructures, la vida dels veïns i veïnes, la projecció econòmica del municipi i convertir Platja d'Aro en un millor atractiu turístic".

Joan Giraut, a l'oposició

El 2019, el PSC va optar per pactar amb ERC i La Vall d'Aro en Comú, tancant un pacte tripartit que va treure l'alcaldia a Joan Giraut, que portava 26 anys d'alcalde i que ja havia governat amb Jiménez l'anterior legislatura. Giraut havia guanyat les eleccions, però va treure 5 regidors, empatant amb el PSC de Maurici Jiménez, que va preferir en aquell moment sumar els 3 regidors d'ERC i un de La Vall d'Aro en Comú.

Aquest 2023, les eleccions del 28 de maig han deixat un ajuntament fragmentat, que va passar de tenir sis grups municipals a vuit. El PSC va treure 6 regidors; Junts, 4 i la formació de Bloc Nacionalista Català, encapçalada per l'exalcalde Joan Giraut, 2 més. La resta de partits van obtenir un sol regidor: SOM – Tots per l'Empordà, ERC, Partit Autònoms, La Vall d'Aro en Comú i Vox.