Detenen un gironí integrant d'una xarxa de tràfic d'armes que operava a nivell estatal

Han incautat 67 armes curtes i 14 quilos de pólvora, entre d'altres

L'operació es va engegar després que la Guàrdia Civil tingués coneixement que un grup de persones es dedicava a comprar armes que no funcionessin i, després, les revenien de manera il·legal. Les primeres investigacions van permetre comprovar que els integrants de la banda, que operava a nivell estatal, no només revenien les armes, sinó que també s'encarregaven d'arreglar-les i tornar-les a deixar en perfecte estat de revista.

A més, la Guàrdia Civil també va descobrir que, al costat de les armes, la xarxa també oferia als compradors gran quantitat de munició. La xarxa estava formada per quatre persones, i operava des de Girona, Madrid i Guadalajara.

En un operatiu conjunt, la Guàrdia Civil va entrar als domicilis dels integrants de la banda i va detenir quatre persones. Una d'elles, és un gironí de 46 anys, A.G.G. Els tres restants són un home de 35 anys amb domicili a Guadalajara, D.M.P., i dos madrilenys de 58 i 66 anys, J.C.D. i J.R.F.

Durant els registres que es van portar a terme als domicilis dels detinguts, els agents es van incautar de nombroses armes i munició. En total, la Guàrdia Civil ha intervingut tres fusells d'assalt i dos subfusells (armes de guerra), 67 armes curtes, tretze rifles, un silenciador, 3.500 cartutxos metàl·lics de diferents calibres, catorze quilos de pólvora i 9.000 pistons de recàrrega.

A més, als domicilis dels quatre integrants, els agents van descobrir diversos torns i fresadores, que la xarxa utilitzava per reparar les armes abans d'introduir-les al mercat negre.