Pau Presas assumirà l'alcaldia de Cassà de la Selva i la cedirà un any a Robert Mundet (Junts)

Les formacions subratllen que formaran un govern "fort"

Pau Presas (ERC) assumirà l'alcaldia de Cassà de la Selva (Gironès) però la delegarà a Robert Mundet (Junts) durant un any, repartit en dos períodes de sis mesos al llarg del mandat 2023-2027. Les dues formacions han presentat aquest divendres els detalls del pacte i han subratllat que la població comptarà amb un govern "fort".

Segons aquest acord, els vuit regidors de Fem Cassà i els set de Junts per Cassà donaran suport a la investidura del cap de llista de la formació municipalista, Pau Presas, com a alcalde. El 17 de juny rebrà la vara d'alcalde però delegarà d'alcaldia en Robert Mundet al llarg d'un any: un primer període de sis mesos aquest 2023 i mig any més a concretar abans que acabi la legislatura.

Pau Presas, que també és president d'ERC a la demarcació, serà l'alcalde i Mundet, que ho havia estat durant el darrer mandat, serà vicealcalde. Els dos caps de llista han remarcat que l'acord és fruit de la "generositat" amb la que han negociat les dues formacions, que han llegit la voluntat majoritària expressada pels veïns a les urnes: "Una gran majoria del poble de Cassà ha expressat la voluntat que hi hagi un govern ampli per afrontar els reptes de futur del nostre poble".

"Un sol govern"

Presas també ha subratllat que serà "un sol govern", que treballarà des del consens i el diàleg per desplegar el pla de mandat. Per ara, han traçat les línies mestres dels projectes prioritaris per a la població i els acabaran de perfilar durant els primers sis mesos de legislatura.

L'acord inclou la distribució de les àrees entre els quinze membres del govern. Fem Cassà assumeix les responsabilitats d'Hisenda, Via Pública, Edificis Municipals, Comunicació, Participació, Innovació, Promoció Econòmica, Comerç Local, Veïnats, Esports, Igualtat i Feminismes, Benestar Animal, Gent Gran, Joventut, Entitats, Habitatge i Sala Galà. Junts tindrà les atribucions en matèria de Seguretat, Cultura i Arxiu, Serveis Socials i Ciutadania, organització interna, contractació, Educació, Salut, residència geriàtrica, Urbanisme, Medi Ambient i Residus.

La junta de govern estarà formada per Pau Presas com a alcalde, Robert Mundet com a vicealcalde i quatre tinents d'alcalde (el segon i el quart de Fem Cassà i el primer i el cinquè de Junts. Tant la junta com el consell comptaran amb la participació de tots els regidors dels dos grups i han acordat eliminar la plaça de personal eventual que existeix i engegar la tramitació per crear-ne una amb funcions directives a través d'un concurs públic.

"És un bon acord que obre una nova etapa per a Cassà que estarà marcada per la sinceritat i la generositat amb la que hem treballat durant les negociacions", ha afirmat Mundet. En la mateixa línia, Presas ha posat el focus en un acord entre les dues formacions per compartir responsabilitats i decisions i que "mai abans" havia tingut lloc a la població.

Entre els acords de programa hi ha la creació d'espais de treball i participació veïnal, la implantació de la recollida porta a porta, la millora del manteniment i la neteja de la via pública o la instal·lació de plaques solars a edificis municipals. També fixen entre les prioritats del mandat projectes de futur per la Plaça de la Coma, l'adequació de Can Frigola, la nova biblioteca, l'ampliació del centre de dia de la residència geriàtrica o impulsar promocions d'habitatge de protecció oficial per destinar-lo a lloguer social en solars municipals.