La CUP interpel·la Interior respecte la detenció d'un antimonàrquic ahir a Girona

Comparen l'actuació dels Mossos amb la de la policia d'EUA contra George Floyd

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha entrat una bateria de preguntes aquest matí al Departament d'Interior respecte l'actuació d'ahir dels Mossos d'Esquadra en la detenció del portaveu de la Coordinadora Antimonàrquica de Girona, Quim Tell, i les càrregues contra diversos manifestants.

L'actuació de la policia catalana, àmpliament criticada a les xarxes socials i que va generar un ampli rebuig, es va produir quan Tell intentava pujar per una escala per penjar una pancarta a la façana de la seu de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi) i va caure sobre els agents. Aleshores va ser apressat i immobilitzat per seguidament endur-se'l arrestat a la comissaria de Vistalegre.

La CUP pregunta a la conselleria quin va ser el motiu de la detenció i si va ser justificada, alhora que comparen el moment d'apressar-lo amb les imatges de la policia d'EUA quan van reduir a George Floyd, posant-li el genoll damunt el coll i el cap per immobilitzar-lo.

Els independentistes també es pregunten si la conselleria ha obert una investigació un cop el mateix Tell ha presentat denúncia després dels fets d'ahir. Alhora, volen saber els motius per els quals es va utilitzar la força contra d'altres manifestants congregats al carrer, quin dispositiu es va desplegar, de quines àrees, per què alguns no anaven degudament identificats, si es van prendre imatges o es sancionaran als agents implicats i quina és la valoració econòmica del desplegament.