Els Mossos deixen en llibertat el detingut durant la protesta antimonàrquica de Girona

La policia li atribueix un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat

Els Mossos d'Esquadra han deixat en llibertat l'home que ha estat detingut aquest dimecres al vespre en el marc de la protesta organitzada per la Coordinadora Antimonàrquica de Girona, segons ha anunciat Alerta Solidària.

La policia catalana li atribueix un delicte d'atemptat a agent de l'autoritat. La detenció s'ha produït durant un enfrontament entre manifestants i Mossos davant les oficines de la Fundació Princesa de Girona (FPdGi), a l'encreuament dels carrers Pare Claret i Juli Garreta.

Els antimonàrquics han intentat desplegar una escala per penjar una pancarta i agents de l'ARRO ho han impedit. L'arrestat és el portaveu de la coordinadora, Quim Tell, que ha caigut damunt dels agents quan pujava l'escala.

La protesta

La manifestació, encapçalada per una pancarta amb el lema 'Fora la monarquia, Visca la Terra' ha arrencat a quarts de vuit del vespre de la plaça del Vi. Allà s'han congregat unes 120 persones, que han recorregut part del centre de Girona clamant consignes contra Felip VI i la monarquia. Entre d'altres, han corejat crides com "Fora els Borbons, els més lladres del món", "La monarquia és porqueria", "Catalunya no té rei" o "U d'Octubre, ni oblit ni Borbó".

Els manifestants han enfilat el pont de Pedra, han recorregut el carrer Nou, des d'aquí han anat fins a la plaça Marquès de Camps i, tallant un dels sentits de la carretera Barcelona, han arribat fins al carrer Pare Claret. Allà, a l'encreuament amb Juli Garreta -on té la seu la FPdGi- s'han trobat el carrer acordonat, una línia d'antiavalots i diverses furgones dels ARRO.

Els manifestants portaven una escala plegable, que volien fer servir per penjar una pancarta o una estelada a l'edifici on la FPdGi té la seu. Allà, quan els manifestants han volgut estendre l'escala, s'han començat a viure els primers moments de tensió amb els Mossos, que els ho volien impedir.

A partir d'aquí, hi ha hagut empentes i els agents de l'ARRO han fet algun cop de porra per fer retrocedir els manifestants. Durant aquest estira-i-arronsa, i amb l'escala a mig desplegar, el portaveu de la Coordinadora Antimonàrquica ha començat a pujar per arribar fins a la façana, però a mig camí ha caigut de l'escala damunt dels agents.

Els Mossos d'Esquadra, que l'han detingut per un delicte d'atemptat a agents de l'autoritat, sostenen que Tell, que té 58 anys, ha clavat puntades de peu i cops de puny als agents. Des d'aquí, l'han traslladat fins a la comissaria de Vistalegre, on també s'han desplaçat la resta de manifestants. Abans de marxar de davant la seu de la FPdGi, han cantat l'himne d'Els Segadors.