Arbúcies viu Concurs de Catifes de Flors passat per aigua

La pluja va desfer a primera hora de la tarda gran part de les creacions

El llegat cultural que ha deixat a Arbúcies el vescomtat de Cabrera ha esdevingut el protagonista del Concurs de Catifes de Flors Naturals d’aquest 2023. I és que de les trenta catifes que es confeccionaven enguany, dues de les premiades s’han inspirat en el castell de Montsoriu, els vescomtes de Cabrera i el Museu Etnològic del Montseny – Espai Cabrera en una jornada marcada per la pluja.

La catifa del carrer Major amb el títol Patrimoni cultural, ha rebut el premi al treball i la catifa dels Catifaixons amb el títol Castell de Montsoriu, ha estat guardonada amb el premi a la varietat de flor.

Però els premis no acabaven aquí, ja que la catifa dels veïns del Segimon Folgueroles amb la seva Matarile, han guanyat el premi al disseny i a l’originalitat. I, enguany, el jurat format per membres del Club Bàsquet Arbúcies, també han atorgat un accèssit a la catifa de l’Ateneu Popular l’Arboç amb una catifa molt reivindicativa amb el títol Ens roben l’aigua.

Des de primera hora del matí, els carrers d’Arbúcies s’han omplert de veïns i veïnes per confeccionar les trenta catifes que s’han pogut veure als carrers del centre del municipi. A mig matí, quan les flors ja començaven a ser les protagonistes de les catifes, els centenars de visitants i turistes ja passejaven al llarg dels dos quilòmetres del recorregut catifaire.

A la una de la tarda, quan ja es podien veure acabades totes les confeccions, han començat a caure les primeres gotes i, malauradament, a partir d’aquell moment, la majoria de catifes han quedat desfetes a causa de la pluja que ha persistit fins ben entrada la tarda.

Més de 1.000 persones visitants al museu

Aprofitant el Concurs de Catifes, més de 1.000 persones han visitat el Museu Etnològic del Montseny – Espai Cabrera, que avui ha celebrat jornada de portes obertes. Uns visitants que han pogut veure com objectes i sales del mateix museu  han inspirat el disseny de la catifa del carrer Major.