Aprovades les bonificacions a camions que circulin per l'AP-7 enlloc de l'N-II

Els vehicles pesats de quatre eixos o més no poden circular entre Maçanet de la Selva i La Jonquera

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts la subscripció d'un conveni de col·laboració entre la Generalitat, el Ministeri de Foment i la societat concessionària Acesa per a l'aplicació temporal de bonificacions als vehicles pesants en el peatge de l'AP-7 entre Maçanet de la Selva i la Jonquera. El 19 d'abril passat, va entrar en vigor la restricció de pas dels camions de 4 eixos o més amb l'objectiu de contribuir a reduir l'accidentalitat en aquesta via i millorar la fluïdesa del trànsit.

Aquesta restricció per motius de seguretat viària serà temporal fins que s'executin, per part del Ministeri de Foment, les obres de desdoblament de la carretera N-II. Per tal de facilitar la circulació d'aquests vehicles pesants per l'autopista AP-7 com a alternativa, Acesa assumeix un sistema de bonificacions segons el recorregut dels vehicles.

Així, als vehicles de quatre eixos o més que efectuïn el recorregut sencer la Jonquera - Maçanet de la Selva (o viceversa) se'ls reduirà el preu del peatge en un 35%; mentre que als camions de també quatre eixos o més que facin moviments interns, -accedint a l'AP-7 entre les sortides de la Jonquera i Maçanet i sortint definitivament entre les mateixes sortides, o viceversa- la bonificació serà del 50%.

La Generalitat i l'Estat finançaran una part d'aquestes bonificacions, per a les quals aportaran aportaran, cadascuna, i en funció del volum de trànsit, un màxim d'1,5 MEUR.