La marca gironina de mobles Kave Home obre el centre logístic de Tordera

El complex permetrà contractar 150 treballadors

La marca gironina Kave Home continua amb el seu creixement. La companyia de disseny de mobles i decoració, que l'any passat va doblar facturació i va tancar l'exercici facturant 153 MEUR, fa poc que acaba d'obrir el seu nou complex logístic a Tordera. El centre, que comporta una inversió global de 70 MEUR, tindrà una superfície de fins a 90.000 metres quadrats.

D'aquests, ja se n'han aixecat poc més de la meitat. En concret, una primera nau de 50.000 metres quadrats, que ha suposat una inversió de 45 MEUR. La nau, que té 17 metres d'altura, inclou un centre de reciclatge i recuperació de mobiliari, una àrea d'I+D i -com ja va anunciar la companyia- permetrà crear 150 llocs de treball.

El 40% de tota la seva activitat és automatitzada. Un cop estigui a ple rendiment, permetrà gestionar més de 40.000 paquets diaris. La nau compta amb 59 molls de càrrega i descàrrega, pot emmagatzemar 50.000 palets i 14.500 cubetes. Està equipada amb un sistema de cintes que transporta els productes des de les zones de recepció, fins a les d'emmagatzematge i les de preparació de comandes i distribució. A més, també compta amb estanteries robotitzades.

Segons subratlla Kave Home, des d'aquest centre es poden processar fins a 3.000 paquets per hora. "La posada en servei d'aquesta nova plataforma logística marca una fita significativa per a la companyia, necessària per donar resposta a tot el nostre ecosistema de marca en plena expansió", afirma el CEO de Kave Home, Francesc Julià. "A més, el nou centre també multiplica la nostra capacitat per reparar i recuperar mobiliari", hi afegeix.

La nova plataforma logística també s'alinea amb l'aposta per a la sostenibilitat que té la companyia (i que es plasma al projecte Kave Cares). Així, el complex pot generar 5.500 MW d'energia a través de plaques fotovoltaiques -cosa que permet que el centre s'autoabasteixi. Segons subratlla la firma, a través del seu projecte Kave Cares, l'objectiu del grup és convertir-se en una empresa "d'empremta de carboni i residu zero.

Encara l'ampliació

Ara, després d'inaugurar la primera fase del centre logístic, la firma de disseny de mobles i decoració ja encara la segona. Es preveu que mitjans d'aquest 2023 se n'engegui la construcció. En concret, s'invertiran 25 MEUR més per aixecar una altra nau de 40.000 metres addicionals, cosa que farà que tot el complex de Tordera en sumi fins a 90.000 un cop s'hagi completat.

Fundada l'any 1982 sota el nom de Julià Grup, l'empresa comercialitza tota la seva col·lecció sota la marca Kave Home. Actualment, la marca té presència a més de 80 països. Compta amb 15 botigues pròpies, 22 de franquiciades i 80 'shop-in-shop' (espais exclusius dins altres botigues).

205 MEUR

Aquest 2023, Kave Home preveu sumar un nou creixement a la seva xifra de negoci. L'objectiu, precisa la companyia, és arribar a tancar l'exercici superant la barrera dels 200 MEUR. En concret, arribant fins als 205 MEUR.

Al llarg del darrer any, Kave Home ha facturat 153 MEUR. En general, el creixement de la firma s'ha estès arreu dels diferents canals de venda, però en destaca, sobretot, l'obertura de 42 botigues físiques repartides arreu de tretze països. Recentment, la marca ha obert una botiga pròpia a França (a Metz) i una nova franquícia a Itàlia (a Como).