L'última víctima del zelador d'Olot li tenia 'pànic extrem'

Els familiars diuen que tenen remordiments perquè sentien agraïment cap a Joan Vila

La darrera víctima de Joan Vila li tenia por i afirmava que el zelador ja l'havia intentat matar en més d'una ocasió. Aquest dilluns a la tarda han declarat els familiars de la dona, que han explicat que en les últimes setmanes l'anciana no parava de vigilar la porta per veure qui entrava i no volia quedar-se a soles amb el zelador.

Aquest "pànic extrem" va començar quan alguns professionals del geriàtric 'la Caritat' van trobar la dona en una habitació on no hi solia haver pacients amb una ferida sagnant a la galta. Llavors, la dona va assegurar que en Joan Vila "l'havia intentat punxar" amb una xeringa. Els familiars han explicat que Vila ho va negar i, tot i que hi va haver reunions al geriàtric per esclarir els fets, van acabar pensant que era un deliri de l'anciana provocat per la seva demència.

Els familiars han assegurat que, casualment, aquests deliris de l'anciana només eren cap a Joan Vila i no tenia cap problema per estar amb altres cuidadors del geriàtric. La dona "s'exaltava" quan parlava del zelador a la seva família i assegurava que l'havia intentat asfixiar amb el coixí, que l'havia volgut punxar amb una xeringa o que li havia intentat cremar parts del cos. "Em vol matar, ens deia", ha explicat un familiar.

Temps després, i un cop descoberts els onze assassinats, han pensat que potser la dona havia vist alguna cosa sospitosa o realment s'havia deslliurat d'un primer atac del zelador. "Vam pensar que no era possible", ha explicat la dona que assegura es va endur una sorpresa "majúscula" quan va arribar a urgències i els metges li van dir que l'anciana estava tan malament perquè havia ingerit "algun producte tòxic".

"Tenia la galta inflada, negra, cremada, els llavis igual, era una escena macabra, macabra", ha afirmat la dona que exposa que l'anciana va "patir molt" abans de morir. Un cop morta, Joan Vila va seguir es seu 'modus operandi' i també va anar a donar el condol a la família. "Va estar xerrant molta estona sense parar i quan va marxar li vaig donar la mà; és com si li hagués donat les gràcies per matar-la", ha lamentat la familiar.

Por a que torni a casa

Joan Vila s'enfronta a una pena de 202 anys de presó pels onze assassinats. La defensa, però, demana que el condemnin a màxim 20 anys de llibertat vigilada perquè sosté que pateix una alteració psíquica i no sabia el que es feia. Aquest dilluns a la tarda també ha declarat la família d'una altra de les víctimes, que són veïns paret amb paret amb la família del zelador a Castellfollit de la Roca (Garrotxa).

La dona ha explicat que era un home "amable" i que sempre havia pensat que "apreciava molt" l'anciana. Inclús després de morir, els feia comentaris sobre ella assegurant que segur que se sentiria "molt orgullosa" de veure els seus néts tan grans. Aquesta família assegura que tenen por a que Joan Vila pugui tornar a Castellfollit, a casa dels seus pares, perquè llavors viurien al costat de l'assassí.

A la tarda també han declarat els fills d'una altra de les víctimes amb qui Joan Vila no tenia bona relació perquè l'insultava dient-li "maricon". Els fills han explicat que la seva mare era pràcticament autònoma i, malgrat l'edat, gaudia de força bona salut. Per això, han assegurat que va ser especialment "dur" assumir la seva mort un dia per l'altre i, a més, haver d'exhumar el seu cos temps després per comprovar que era una víctima més de l'assassí en sèrie.