Paneque: ''No hi ha un acord alternatiu ideològicament sòlid que justifiqui a Lluc Salellas com alcalde''

La socialista recorda que Guanyem havia dit "mil i una vegades que no acordaven governs amb Junts"

La cap de llista del PSC a Girona, Sílvia Paneque, subratlla que "no hi ha un acord alternatiu ideològicament sòlid que justifiqui que Lluc Salellas pugui ser alcalde". Després que el candidat de Guanyem hagi instat ERC i Junts a aplanar-li la investidura, Paneque recorda que "la CUP primer, i Guanyem després, havien deixat clar mil i una vegades que no acordaven governs amb CiU ni amb Junts".

"No sabem quan s'ha produït aquest canvi d'orientació", subratlla la cap de llista socialista i guanyadora dels comicis del 28-M a la ciutat. Paneque, a més, recorda que els resultats electorals deixen clar que "Girona vol canvi" i que la seva és "l'única candidatura que ha guanyat vots en comptes de perdre'n".

El PSC de Girona afirma que la ciutat "mereix tenir un Ajuntament seriós". I per als socialistes, això passa perquè Sílvia Paneque en sigui la nova alcaldessa. "Tothom ha de tenir en compte què ha votat la ciutat de Girona", diu el PSC. I aquí, recorden que la seva és "l'única candidatura" que ha guanyat vots aquest 28-M. En concret, 656 més que Guanyem i 521 més que ara fa quatre anys.

Per contra, subratllen els socialistes, Guanyem ha perdut 323 vots en comparació amb el 2019. "Crec que és legítim presentar-me com a alcaldessa", diu Paneque, reiterant que la seva llista es va imposar diumenge com a primera força a la ciutat amb 8.644 vots.

Per a la candidata, no s'entén la crida que fa Lluc Salellas perquè Gemma Geis el voti el proper 17 de juny i permeti que sigui investit alcalde. "La CUP primer, i Guanyem després, havien deixat clar mil i una vegades que no acordaven governs amb CiU ni Junts", afirma. "No sabem quan s'ha produït aquest canvi d'orientació", afegeix Paneque, recordant que el programa electoral de Guanyem començava amb la frase 'Girona mereix un canvi'.

"És més que evident que Girona ha votat canvi i no continuïtat; a més, no hi ha un acord alternatiu ideològicament sòlid que justifiqui que Lluc Salellas pugui ser alcalde", afirma Paneque.

El PSC, la garantia

Els socialistes asseguren que la garantia de canvi passa pel PSC. I entre d'altres, concreten que això passa per tenir un pla de xoc que afavoreixi el teixit econòmic "abandonat tots aquests anys", marcar-se l'habitatge i la cultura com a prioritats, reformar "de manera immediata" el carrer de la Creu, aturar que l'Ajuntament cedeixi un solar a Montilivi que ha de ser espai natural, "treure totes les andròmines deixades i oblidades als carrers després de la covid" o "agafar el Pla Especial de la Devesa del calaix dels projectes abandonats per Madrenas".

Per Paneque, si Junts acaba essent crossa de Guanyem, aquests projectes quedaran en entredit. "Tot això, Lluc Salellas ho vol fer de la mà de Junts? Aquest és el canvi del que parlava en campanya?", es pregunta la cap de llista del PSC. I en el cas de Gemma Geis, conclou: "Per què va dir que respectaria la llista més votada? No és comprensible".