Investiguen un suposat tracte de favor en unes oposicions a sergent de la Policia Local de Lloret

El denunciant sosté que el cap del cos va demanar "expressament" que es canviessin les notes

ACTUALITZAT 1 juny | Un jutjat de Girona investiga un suposat tracte de favor en unes oposicions a sergent de la Policia Local de Lloret de Mar (Selva). El cas es remunta a l'estiu d'ara fa dos anys. Aquell agost, es van fer unes oposicions de promoció interna a la Policia Local de Lloret de Mar per cobrir dues places de sergent. Hi va haver tres aspirants que van obtenir la millor puntuació a les proves teòriques i pràctiques, i a qui també se'ls va fer una entrevista.

El demandant, un dels caporals, sosté que el cap de la Policia Local va demanar "expressament" al tribunal qualificador que modifiqués la puntuació de les entrevistes per afavorir el policia que havia quedat en tercer lloc. I que, per tant, no havia d'obtenir plaça.

A més, el recurs que s'ha entrat al jutjat també recull que ja hi havia hagut "un tracte discriminatori" amb el cas pràctic. En concret, el demandant sosté que l'altre candidat l'havia "suspès clarament" perquè havia proposat desallotjar tota una discoteca per haver venut més entrades de les permeses, tot i que els qui hi havia a l'interior "no superaven el màxim de l'aforament legal".

Això, recull literalment el recurs, hauria creat "un problema més greu de seguretat ciutadana a l'exterior". El caporal que ha portat el cas als tribunals apunta que va ser el mateix cap de la Policia Local de Lloret qui va instar a aprovar-lo "per motius d'amistat, polítics o interessos particulars".

El fet que quedés en tercer lloc va comportar que el caporal no passés a les fases següents del concurs: la revisió mèdica i el nomenament com a sergent en pràctiques. Per això, al recurs que ha presentat, el seu advocat sol·licita al jutjat que anul·li les actes prèvies a l'adjudicació de les places de sergent. I que, per tant, "s'aprovi la primera i veritable qualificació", que sí atorgaria un lloc de sergent al caporal.

Enviar-ho a fiscalia

El recurs contenciós sosté que el caporal va veure vulnerats els seus "drets fonamentals a la igualtat i la no discriminació". Però també va més enllà. Per això, demana al jutjat que enviï el cas també a la fiscalia perquè, si realment s'hagués manipulat el concurs, hi podria haver conseqüències penals per delictes de prevaricació i falsedat documental.

El cas ha anat a parar al jutjat contenciós administratiu 3 de Girona, que ja ha dictat un decret d'admissió. L'escrit requereix a l'Ajuntament de Lloret de Mar que li enviï l'expedient administratiu i els informes i dades "que consideri oportuns" en relació a les oposicions de sergent a la Policia Local.

L'Ajuntament ho nega

Des de l'Ajuntament de Lloret de Mar asseguren que aquestes acusacions suposen un atac frontal a la reputació, l’honor, la intimitat i a la imatge dels integrants del Tribunal Qualificador i del propi alcalde.

De la mateixa manera, fonts municipals remarquen que és "igualment fals que el Jutjat Contenciós Administratiu núm. 3 de Girona estigui investigant" aquest suposat delicte. En aquest sentit, el consistori especifica que el Jutjat únicament ha admès a tràmit un recurs contenciós contra la desestimació per silenci administratiu de la sol·licitud de revisió d’alguns actes pretesament nuls (segons el recurrent) dictats en el marc d’aquest procediment anteriorment esmentat.