El laberint d'Argelaguer arriba a les pantalles en forma de documental

Busquen micromecenes per finançar-ne la producció

La productora Solanum Films ha anunciat un nou documental que versa sobre el popular laberint d'Argelaguer (Garrotxa), conegut també com el parc de Can Sis. El film, de 55 minuts de durada, aborda la història del seu autor, Josep Pujiula i com amb el temps s'ha convertit en un dels indrets més peculiars de la geografia catalana.

El documental es troba en plena fase de postproducció i la productora ha escollit la plataforma de micromecenatge a través de Verkami per finançar una part de les despeses de producció. Si s’assoleix l’objectiu -de 3.200€- es podrà finançar la fase de difusió i promoció del metratge.

Els autors del documental, que porta per títol "Garrell 'El Tarzan d'Argelaguer'", han anunciat que l'estrenaran aquest mateix mes de juny al municipi garrotxí.

Una obra amenaçada

Des de fa 45 anys, Josep Pujiula “Garrell”, -el seu constructor- s'ha dedicat a construir i mantenir en solitari un poblat laberíntic de fusta únic al món. L'ha muntat i desmuntat tres vegades i actualment, degut a la seva edat (75 anys) i per exigències de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) el desmunta de manera definitiva.


 
Els familiars de l’artista estan mirant d’aturar l’ordre de demolició per conservar una petita part construïda amb ciment al voltant del rec de Can Sis Rals. El documental és un homenatge a la trajectòria d'aquest home "normal i corrent, que sense voler-ho, és un dels grans artistes espontanis del segle XX".

El film repassa la vessant més personal de Pujiula i dóna veu a totes les persones que s'han vist vinculades al laberint. Familiars, alcaldes, visitants, artistes, activistes del parc i fins i tot algú radicalment en contra. Consisteix en un documental sense veu en off, on els protagonistes donen cos a la història amb les seves pròpies paraules, fet que suposa un repte important per a l'equip de realització.