Aixequen l'estructura del nou bloc quirúrgic a l'hospital Santa Caterina de Salt

L'ampliació susposarà una inversió de 12,8 MEUR per a quatre quiròfans nous

Els treballs d'ampliació del bloc quirúrgic de l'hospital Santa Caterina de Salt (Gironès) han finalitzat la fonamentació i ja s'ha començat a elevar l'estructura d'acer. El projecte té un pressupost de 12,8 milions d'euros (MEUR) i comportarà la implementació de quatre quiròfans nous, que se sumaran als set que ja hi ha.

No és l'única inversió al parc hospitalari Martí i Julià perquè, en paral·lel, també s'estan executant les obres de la nova àrea de rehabilitació ambulatòria ubicada al soterrani del sociosanitària la República, amb una inversió prevista de 4,6 MEUR.

El disseny de l'ampliació del bloc quirúrgic del Santa Caterina s'ha fet pensant en el futur Campus de Salut. De fet, els quatre quiròfans nous s'aixequen al costat d'on ja hi ha els set actuals i estan a tocar del vial que separa el parc hospitalari Martí i Julià dels terrenys on, entre altres construccions vinculades a l'àmbit de la salut, s'ha de construir el nou Trueta.

El projecte suposa una inversió de 12,8 MEUR (8,5 milions per a l'obra i 4,3 per a equipament). La posada en funcionament d'aquests quatre quiròfans nous per a cirurgia major ambulatòria permetrà incrementar la capacitat quirúrgica actual perquè es podran fer entre 5.200 i 5.600 intervencions anuals més. I això, ha afegit, contribuirà a alleugerir les llistes d'espera.

A més, també és un pas més en relligar les sinergies i la complementarietat entre els dos hospitals del futur Campus de Salut perquè es podran derivar al Santa Caterina intervencions quirúrgiques de pacients del Trueta.