El Girona FC diu adéu a l'ascens directe

Els gironins queden quarts i hauran de lluitar per pujar a Primera

El Girona serà quart. La derrota a Almería, sumada a la victòria del Villareal i la derrota de l’Alcorcón fan que l’equip de Rubi arribi a l’última jornada sense res a dir i amb la mentalitat posada ja en la promoció d’ascens. Els de Rubi ho han lluitat fins el final, però l’ascens directe s’ha escapat a la penúltima jornada contra dos peixos grossos: Villareal i Almería. Charles i Acuña, el gol a les venes.

No era ni de bon tros la millor manera de començar un partit tan important com el que s’ha disputat aquesta tarda a l’Estadi Juegos Mediterráneos, però el Girona mai acostuma a sortir endollat. En el primer minut de joc, una centrada per la banda dreta de Christian que Moisès Hurtado no ha encertat a l’hora de refusar la pilota, li ha caigut a Charles, el golejador de Segona Divisió, que ha afusellat a Becerra, de nou titular.

Per sort, els gironins s’han refet del cop amb la pilota i les jugades d’elaboració, tret identificatiu de l’equip de Rubi, i han trencat l’entramat defensiu d’un Almeria que fins el minut 18 no havia comès cap error de concentració. L’errada del central, però, no l’ha aprofitada un Acuña que ha rematat sol a l’àrea petita una centrada de Gerard Bordás.

Vuit minuts més tard, el ‘Toro’ l’ha tingut idèntica i no ha perdonat. Felipe, que ha recollit la pilota a la frontal, s’ha inventat una autopassada que l’ha deixat en bona posició per posat una gran centrada al peu d’Acuña, que ha marcat el seu setzè gol de la temporada.

Amb el resultat en taules, ha tornat a estar l’Almeria qui ha portat tot el perill, sobretot per mitjà de la qualitat de Iago Falquè, que ha estat un maldecap durant tot el partit. Abans del descans, Corona, amb un xut potent i col·locat, ha estat a punt de fer un gran gol però s’ha topat amb la creueta.

Charles deixa el Girona sense l’ascens directe

A la represa, el Girona ha vist com no li xiulaven un penal clamorós a Acuña, que entrava sol dins l’àrea quan l’han fet caure a terra amb un cop a la cintura del davanter paraguaià, que ha hagut d’abandonar el terreny de joc. L’últim tram de partit ha estat pels andalusos, tot i que el Girona ho ha provat des de la distància. De fet, cap dels dos equips ha tingut grans ocasions fins quan una centrada de Zongo ha trobat el cap de Charles, que ha rematat perfectament al fons de la xarxa sense que Becerra pogués agafar la pilota. Amb el resultat del Villareal, el Girona quedava estabornit i sense cap més objectiu que preparar la promoció.

Fitxa tècnica

Almeria: Esteban; Gunino, Trujillo, Pellerano, Christian; Corona (Mejía, 83’), Verza, Soriano (Rubén Suarez, 86’), Aleix Vidal (Zongo, 64’), Falqué i Charles.
Girona FC: Isaac; Jose, Chus Herrero, Moisés Hurtado, David Garcia; Tébar, Luso (Richy, 61’), Felipe Sanchón, Jofre (Eloi Amagat, 70’); Gerard Bordas i Acuña (Toni Moral, 55’).
Gols: 1-0 Charles (1’); 1-1 Acuña (26’); 2-1 Charles (88’).
Àrbitre: Ocón Arraiz (comitè de la Rioja). Ha amonestat als locals Verza (7’) i als visitants Luso (20’), Moisés Hurtado (77’).
Estadi: partit disputat a l’Estadi Juegos Mediterráneos amb 10.000 espectadors.