Més de 5.000 persones passen pel SonarKids del Port de la Selva

El taller del Celler de Can Roca ha estat una de les activitats que han creat "més expectació" entre els assistents

Més de 5.000 persones -sobretot pares i infants- han gaudit aquest cap de setmana de la música electrònica, funky i hip-hop de la cinquena edició del SonarKids, la segona que es fa al Port de la Selva. La coordinadora del certamen infantil electrònic per excel·lència, Astrid Rousse, ha subratllat que estan "molt contents" amb els resultats.

"Al principi, tots els auguris eren dolents a causa de la tramuntana però, finalment, s'han pogut fer totes les activitats i concerts", ha explicat. El dissabte a la tarda i sobretot aquest diumenge al matí han estat els moments amb més afluència de visitants. La gran majoria dels assistents eren de la demarcació de Barcelona i les comarques gironines.

"Els restaurants, els locals i tots els establiments han estat plens durant el cap de setmana", ha assegurat la coordinadora. Rousse s'ha mostrat "molt satisfeta" amb el resultat d'aquesta nova edició -la segona que es fa a El Port de la Selva i la cinquena en total- per on han passat més de 5.000 persones. "Pel Facebook i les xarxes socials la gent ens preguntava si es cancel·laria i nosaltres tota l'estona els dèiem que el festival tirava endavant", ha explicat. Tot i la forta tramuntana que va bufar aquest dissabte, les activitats, concerts i tallers organitzats s'han pogut portar a terme. "Cap dels mals auguris que teníem s'ha complert", ha subratllat Rousse. Tot al contrari, el canvi d'ubicació ha permès consolidar encara més el festival, cohesionar-lo amb el poble i s'ha superat la xifra de 5.000 visitants de l'edició anterior.


Actuacions com la de Busy P, Superhugo i la 'masterclass' de Brodas Bros han estat algunes de les actuacions més populars. D'altra banda, els tallers han fet furor amb l'assistència de centenars d'infants. "Un dels que ha creat més expectació ha estat el del Celler de Can Roca perquè els nens ho trobaven interessant i els pares fins i tot es cohibien al no encertar què era cada cosa", ha explicat la coordinadora del certamen musical. Tant el taller 'Aprèn a punxar' com 'Pintatelotu' - amb el qual els més menuts es podien pintar els seus propis discos- han aconseguit una gran acceptació. "Esperem poder tornar a repetir la iniciativa a El Port de la Selva", ha detallat.

Durant aquests dos dies, la petita localitat empordanesa ha estat l'escenari de deu actuacions musicals de grups tant interessants com 'DJ2D2', 'Esperit!', o 'The Pinker Tones & Albert Pla' que han fet moure l'esquelet de petits i grans. Com a novetat, enguany l'organització també oferia un espai de descans, inflables i un concurs d'Instagram. La gran majoria dels assistents han estat ciutadans de la demarcació de Barcelona tot i que els ritmes electrònics també han engrescat a veïns gironins. "Ahir a la tarda i aquest diumenge al matí han estat els moments més forts amb més afluència de visitants", ha conclòs Rousse.