La Federació d'ERC expressa ''preocupació'' per la poca participació i la irrupció de l'extrema dreta

Els republicans asseguren que volen mantenir els governs independentistes a nivell supramunicipal

La Federació Regional d'Esquerra Republicana a Girona ha expressat la seva preocupació per la baixada de participació en aquestes eleccions municipals, la qual cosa "ha afectat clarament el vot independentista", asseguren en un comunicat.

A més, s'han manifestat preocupats pels resultats obtinguts per Esquerra Republicana i per l'increment de suport a l'extrema dreta, que ha aconseguit representació en alguns consistoris.

Els resultats d'aquestes eleccions han creat un escenari "obert en molts municipis", on expliquen serà necessari "treballar" per gestionar els resultats amb l'objectiu de "millorar les localitats i treballar per al bé de la ciutadania".

A nivell supramunicipal, Esquerra Republicana manté l'aposta per mantenir la presència institucional dels governs independentistes, tant en els consells comarcals com en la Diputació.

Pel que fa a les dades, ERC continua sent la segona força en la demarcació de Girona. En 42 municipis, aquest partit té la majoria absoluta, en 61 municipis és la primera força i en 57 municipis ocupa la segona posició.

Des d'avui mateix, Esquerra diu que es "compromet a treballar" per continuar sent una "força útil per a la ciutadania".