Hernández (PSC) avisa que vol governar ''des del minut u'' després de guanyar a Blanes

Àngel Canosa (ERC) valora la derrota com a una nit “trista"

El cap de llista del PSC a Blanes (Selva), Jordi Hernández, ha avisat que vol “governar des del minut u” després de guanyar els comicis locals. Hernández ha obtingut sis regidors, un més que el 2019.

De cara a aquest dilluns el socialista preveu “fer ronda de contactes” amb tots els partits amb representació i “trobar punts en comú” amb altres formacions. Per contra, el republicà Àngel Canosa ha perdut un representant i ha passat de cinc a quatre edils.

El fins ara alcalde ha assegurat que aquesta ha estat una “nit trista” perquè esperaven revalidar el que va ser la primera victòria d’ERC al municipi. Canosa ha assegurat que seguirà “treballant pel municipi” tot i que no sigui des de l’alcaldia.

Després de la prudència en la celebració fins no tenir tots els resultats, el candidat del PSC a l’Ajuntament de Blanes ha celebrat amb cava la victòria dels comicis locals. La prudència tenia un motiu molt clar: el 2019 es van quedar a només 19 vots d’ERC i malgrat liderar durant bona part de l’escrutini es van haver de conformar amb una segona posició.

Aquesta vegada, l’alegria s’ha desfermat a la seu i Jordi Hernández ha felicitat un per un els militants socialistes pels resultats obtinguts. Aconsegueixen un regidor més del que tenien el 2019, però aquest representant ha servit per desfer el triple empat que hi havia en el consistori municipal entre ERC, PSC i Blanes en Comú Podem. “Estem contents i tenim motius per estar-ho”, ha destacat el socialista.

Amb l’escrutini al 100%, Jordi Hernández ha anunciat que avui toca “celebrar la victòria” i demà creu que tocarà “reflexionar i fer ronda de contactes”. Hernández necessitarà tres vots més per aconseguir la majoria absoluta. Tot i així el candidat del PSC ha avisat que vol “trobat punts en comú” amb la resta de forces.

Aladern s’ofereix al PSC

Una de les candidates que ja s’ha postulat per formar part de l’equip de govern és Rosa Aladern, que ha aconseguit entrar a l’Ajuntament de Blanes amb Blanes, sí. Aladern havia estat regidora en l’anterior mandat, quan formava part de la llista de Blanes en Comú Podem.

La seva destitució del govern local per part de l’alcalde republicà, Àngel Canosa, va fer que els comuns abandonessin el govern municipal. Mesos després, Aladern anunciava que passava a ser regidora no-adscrita. Aquesta nit, la portaveu de la nova formació assegura que els electors “han castigat ERC i els comuns” i han recompensat “l’esforç” que ha fet en la recollida de signatures i la campanya amb un regidor, que ocuparà ella mateixa.

Ara, Aladern aspira a formar part del govern local. “És des del govern des d’on es fan coses”, va remarcat. La regidora creu que tenen punts en comú i per això ha avançat que esperarà la trucada de Jordi Hernández. Caldrà veure si el guanyador de les eleccions opta per un pacte amb Blanes en Comú Podem, que ha aconseguit tres regidors, una xifra que li permetria assolir la majoria absoluta.

“Governar des del minut u”

El socialista ha remarcat però que la seva prioritat serà “governar des del minut u”. Per fer-ho, Hernández ha avançat que el primer que farà al capdavant de l’alcaldia és “convocat el Consell de Barris”.

Una nit “trista” per ERC

El candidat d’ERC i actual alcalde de l’Ajuntament de Blanes, Àngel Canosa, ha valorat la cita electoral com “una nit trista” perquè aspiraven a revalidar els resultats i guanyar les eleccions però no ho han aconseguit.

Canosa ha reiterat que vol seguir “treballant per la ciutat” tot i que ha avançat que no serà des de l’alcaldia però ho farà des del grup municipal. Malgrat tot, Canosa ha assegurat que demà tornarà al despatx d’alcaldia per seguir treballant. “Fins la constitució del nou ajuntament seguirem treballant”, ha remarcat.