El PSC s'imposa a Blanes amb sis regidors amb un consistori on hi haurà 9 partits

ERC queda segona amb quatre edils mentre que els Comuns i Junts empaten amb tres

El PSC ha guanyat les eleccions municipals a Blanes. El candidat socialista a l'alcaldia de la capital de la Selva marítima, Jordi Hernández, s'ha estrenat imposant-se en unes eleccions que deixen un consistori molt fragmentat, amb nou formacions representades.

Hernández ha aconseguit sis regidors i un 22,19% dels vots. L'actual alcalde, Àngel Canosa, ha quedat segon amb quatre edils i el 15,86% dels suports. Canosa, doncs, ha perdut un regidor respecte a les darreres eleccions, mentre que Blanes en Comú n'ha perdut dos. Junts manté els seus tres representants, mentre que el PP, Vox, la CUP, GRUP i Blanes Sí han sumat un regidor. Tot plegat, amb una participació que s'ha enfilat fins al 47,25% del cens.

A Blanes fa quatre anys el consistori va quedar també molt fragmentat. Fins a tres partits van empatar al capdavant, però per percentatge de vot va ser ERC amb Àngel Canosa al capdavant qui es va acabar imposant. El PSC i Blanes en Comú Podem també van treure cinc edils, mentre que Junts es va quedar amb tres, els mateixos que Ciutadans.

Tot plegat ha fet que la legislatura per Canosa no hagi estat fàcil, si bé la victòria republicana trencava amb l'hegemonia socialista que durava des del 2003, quan el PSC va imposar-se a Convergència i Unió.

Canosa ha governat els darrers mesos en solitari per la sortida dels Comuns, que van fer possible que un republicà governés per primera vegada la capital de la Selva marítima. El trencament de l'acord ha fet encara més inestable el govern municipal, amb només 5 dels 21 regidors a l'executiu municipal.