Miquel Noguer (Junts) repeteix majoria absoluta a Banyoles per tercera vegada

L'actual alcalde ha aconseguit 11 dels 21 edils

Miquel Noguer seguirà governant a Banyoles (Pla de l'Estany) amb majoria absoluta. L'actual alcalde revalida la victòria i no haurà de pactar amb cap altra formació, tal i com ha passat les darreres dues legislatures. I això que aquesta vegada el consistori passava de 17 a 21 regidors.

Noguer, però, ha aconseguit 11 regidors, mentre que ERC s'ha quedat amb 6, la CUP n'ha sumat un i ha passat a tenir-ne 3 i el PSC ha aconseguit un regidor. El dia 17 de juny, doncs, Miquel Noguer tornarà a rebre la vara d'alcalde, després d'unes eleccions en les que la participació ha estat del 57,41% de l'electorat que estava cridat a les urnes. D'aquesta manera, la capital del Pla de l'Estany segueix sent un feu clarament de Junts, amb una nova majoria absoluta.

Des de les eleccions de 2007, Banyoles ha estat un feu de l'espai convergent. CiU va tornar a ser la força més votada després de 20 anys. A partir de l'aleshores ha estat governant la ciutat, les tres darreres legislatures amb majoria absoluta de Miquel Noguer.

El 2019 Junts va aconseguir 9 dels 17 regidors que tenia el consistori, per davant dels cinc d'ERC, els dos de Guanyem Banyoles i el de Convivència i Progrés.