Berga (Junts) revalida la victòria però perd la majoria absoluta a Olot

La CUP dobla resultats i queda segona força amb 4 regidors, empatada amb el PSC i un més que ERC

L'actual alcalde d'Olot, Pep Berga, ha tornat a guanyar les eleccions a la capital de la Garrotxa, però ha perdut la majoria absoluta que tenia des del 2019. Berga s'ha imposat amb 8 regidors i gairebé un 33% dels vots.

Amb tot, l'actual batlle ha perdut tres edils en relació a les darreres eleccions. La sorpresa l'ha donat la CUP que ha doblat els dos regidors que tenia fins ara i ha passat a quatre, per davant dels socialistes també amb quatre però menys percentatge de vot i d'Esquerra Republicana, que s'ha quedat amb tres regidors. Activem Olot ha quedat com a cinquena força amb un regidor en un consistori com veurà per primera vegada un representant de VOX. La participació ha estat del 47,41%.

Amb aquests resultats, Berga pot conformar govern però haurà de pactar amb alguna de les formacions que ha quedat per darrera. De fet, només arribant a un acord amb ERC o PSC ja en tindria prou per tornar a rebre la vara d'0alcalde el proper 17 de juny, quan es constitueixin els ajuntaments.

A Olot, Pep Berga aspirava a revalidar la majoria absoluta que va aconseguir fa quatre anys, en el seu primer mandat com alcalde, després de substituir Josep Maria Corominas. Berga va aconseguir els millors resultats de la branca convergent a la capital de Garrotxa. Els onze regidors que va treure el 2019 li han servit per tirar endavant el seu programa de govern amb majoria absoluta. Esquerra en va treure cinc, el PSC tres i la CUP els altres dos.

Amb aquesta victòria, l'hegemonia de l'espai convergent a les urnes a Olot dura ja dotze anys. La darrera vegada que no van aconseguir la victòria va ser a les Municipals de 2007, quan el PSC va quedar primer amb 9 escons pels 7 de CiU. De fet, socialistes i convergents s'han anat repartint les victòries a la capital de la Garrotxa, sovint amb majories absolutes.

I és que la que Berga va aconseguir el 2019 no va ser una excepció. Fins a dia d'avui hi ha hagut sis majories absolutes a Olot, quatre de CiU, una del PSC i la darrera de Junts amb Berga al capdavant.